Trenér Jandač: Za jednu třetinu se plácat po zádech nechceme, ani nebudeme

Pár nováčků v národním dresu proti nedávným hvězdám NHL Kovalčukovi a Dacjukovi. I tak bychom si mohli vyložit utkání Channel One Cupu, na kterém Češi podruhé prohráli. Tentokrát s domácím Ruskem 1:5. Rozhodl úvod, který byl od domácích hodně ostrý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejového národního týmu Josef Jandač

Trenér hokejového národního týmu Josef Jandač | Foto: Vít Šimánek

„První střídání mě hned vystřídali, no přehodili,“ směje se jednadvacetiletý útočník Chomutova David Kämpf. Teď má ale na pár dní reprezentační dres a proti Rusům letěl hned v prvním střídání po bodyčeku na vlastní střídačku a pobavil 12 tisíc diváků. Ledový palác pak ale obdivoval hlavně ruské střelce, ve dvanácté minutě vedlo Rusko 3:0.

„Trenéři byli pozitivní, vůbec na nás neřvali. Samozřejmě, jsme tu první třetinu chtěli přečkat lépe, ale…,“ přemítá obránce Michal Jordán a doplňuje ho trenér Josef Jandač. „My jsme nechtěli na kluky tlačit ve smyslu, že bychom na někoho řvali, o tom to ani nebylo. Snažili jsme se je spíš nabudit, že zápas není ztracený, což se nakonec přesvědčili sami.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Proletět se během prvního pobytu na ledě na vlastní střídačku - i takový může být start do zápasu proti bývalým hvězdám z NHL

I když prohra 1:5 může znít trochu hrozivě, třeba druhá třetina byla jasně v české režii. Konečná prohra ale může i tak pomoci zejména českým mladíkům.

„Pochopitelně v tomhle prostředí je to pro ně jenom dobře, ať ty ostruhy získají, ale bylo by to pozitivnější, kdybychom s tím zápasem něco udělali. Za jednu třetinu se plácat po zádech nechceme, ani nebudeme. Kdybychom takhle ale vydrželi hrát celých šedesát minut, tak by ten výsledek byl asi jiný,“ říká Josef Jandač.

Národní tým povede na Channel One Cupu ještě k jednomu zápasu - v neděli proti Švédsku. A bude chtít změnit číslo nula v kolonce českých bodů na ruském turnaji.

František Kuna, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme