Trenér Liberce Pešán musel zvýšit hlas, aby hráče probral. Nemluvilo se tam hezky, všiml si gólman Will

V předzápasových rozhovorech je často slyšet cosi o snaze týmu vlétnout na soupeře, jinými slovy, hned od první minuty dominovat. I liberečtí hokejisté měli něco takového v plánu, jenže úterní úvod extraligové dohrávky s Plzní se jim ani trochu nepovedl a už po jednašedesáti sekundách prohrávali. Až v průběhu první třetiny se Bílí Tygři herně probrali, skóre otočili a nakonec zvítězili 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký kouč Filip Pešán promlouvá ke svým svěřencům

Liberecký kouč Filip Pešán promlouvá ke svým svěřencům | Zdroj: ČTK

Duchem byli domácí asi někde mimo stadion a po ledě jezdila jen jejich malátná těla.

Za dvou a půl minutách hry totiž Bílí Tygři stihli nasekat řadu chyb, inkasovat a také nabídnout soupeři trestné střílení. Z hokejové agonie je dostal za vlastně ještě milosrdného stavu 0:1 až zvýšený hlas trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Třicet sekund oddechového času stačilo k hernímu procitnutí hokejistů Liberce. Pak už jsme přidávali a ke konci je k ničemu nepustili, řekl brankář Roman Will

„Vytvořili jsme si plán, který jsme chtěli od začátku použít, ale bohužel jsme ho nesplnili. Hráčům jsem to připomněl ještě jednou. Možná mě ani tentokrát neslyšeli, tak jsem byl trošku hlasitější,“ ironicky připomněl Filip Pešán, že se podle jeho not první minuty zápasu rozhodně neodehrály.

Třicet sekund oddechového času prý ovšem stačilo k hernímu procitnutí jeho svěřenců. „Co jsem viděl, nemluvilo se tam hezky. Je nepříjemné dostat z první střely gól, ale pak se ukázala naše síla – přidávali jsme a přidávali a ke konci už jsme je k ničemu nepouštěli,“ pochvaloval si Roman Will.

Spoluhráče libereckého gólmana mizerný vstup do utkání neskolil a ani výrazně neovlivnil pro další průběh hry. Jako by si Severočeši pak vzpomněli, že přece umějí hrát mistrovský hokej, a skóre otočili. I když Plzeňští přičítali prohru spíš vlastní pasivitě.

„Pak jsme úplně přestali hrát a Liberec byl lepší. Musíme se z toho poučit. Dáváme málo gólů, jedním se vyhrát nedá. Start není ideální, probíráme to,“ připomněl útočník Dominik Kubalík pro změnu špatný vstup do extraligy. Po pěti odehraných kolech mají Západočeši na kontě jediné vítězství.

David Nyč, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme