Třinec otočil duel s Litvínovem a navýšil vedení v extralize, Slavie poosmé prohrála

Hokejisté Třince vyhráli na ledě druhého Litvínova 5:3 a zvýšili náskok v čele extraligy na šest bodů. V dalších zápasech Plzeň zdolala Karlovy Vary 4:3 po prodloužení, Liberec zvítězil nad Hradcem Králové 1:0, Zlín v Olomouci 3:1, Pardubice nad Slavií 4:1, Sparta doma s Mladou Boleslaví 4:1 a Vítkovice v duelu s Kometou 3:2 po nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté uspěli na ledě druhého Litvínova

Třinečtí hokejisté uspěli na ledě druhého Litvínova | Zdroj: ČTK

Jestliže v první třetině mezi prvníma dvěma mužstvy tabulky branky k vidění nebyly, po přestávce se výsledková listina měnila rovnou pětkrát. Oceláře poslal do vedení Hrňa. Subtilní útočník nejprve využil špatné rozehrávky gólmana Francouze, následně zakončil třinecký protiútok.

Ještě ve druhé dvacetiminutovce se ale Litvínovu skóre podařilo otočit. Gólem po buly zavelel k jízdě Ručinský, v oslabení ujel hostům Trávníček a přesně pod spojnici umístil krásnou střelou navrátilec Petružálek.

Atraktivní duel v Litvínově pokračoval i ve třetím dějství. A ke smůle domácích fanoušků to byl Třinec, kdo duelu nasadil nálepku šlágru s velkým „š“. Extraligový lídr totiž předvedl další zápasový obrat.

O vyrovnání se postaral devatenáctiletý Cienciala, když se pohlednou stahovačkou ocitl sám před Francouzem a rychlým švihem se nemýlil. O obrat se pak postaral Josef Hrabal, jehož ránu od modré litvínovská brankářská jednička neudržela.

V poslední minutě střetnutí ještě navýšil třinecký náskok Marek Růžička, když využil nepřesného rozehrání veterána Šlégra a dovezl puk do prázdné branky

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:5 (0:0, 3:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 32. Ručinský (Kubát, Petružálek), 34. Trávníček (Kubát), 39. Petružálek (Ručinský, Trávníček) - 21. Hrňa, 23. Hrňa (Kreps, M. Doudera), 51. Cienciala, 53. Hrabal (Kreps, Roth), 60. Marek Růžička. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5714.

Další zápasy 29. kola hokejové extraligy:

Plzeň si poradila v utkání plném obratů. Ten poslední zahájila vteřinu před koncem základní hrací doby, kdy při power play zajistil prodloužení domácímu týmu Nicholas Johnson. Výhru pak Západočechům trefil střelou z úhlu Jakub Lev.

Indiáni se z vítězství tak mohli radovat už poosmé z posledních devíti duelů. V tabulce jsou se 45 body pátí.

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. J. Sýkora (Kadlec, Jeřábek), 29. Simon (Jeřábek, Kadlec), 60. Johnson (Kašpařík, J. Sýkora), 63. Lev (Jeřábek, Kadlec) - 33. Balán (Harant, Sičák), 50. D. Hruška (Balán, Bičánek), 58. Balán (D. Hruška, Duda) . Rozhodčí: Mikula, Šír - Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:6, navíc Johnson (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4734.

Mountfielu se nepodařilo prolomit urputnou obranu Liberce a vyrovnaný zápas tak rozhodla branka Petra Jelínka ze 4. minuty.

Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 4. P. Jelínek (Šimek, Filippi). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3881.

Zlín si v Olomouci po brankách Ondráčka a Marušáka vybudoval dvougólový náskok, který se domácím už pouze podařilo snížit, když skóroval Rác. V poslední minutě navíc trefil opuštěnou klec Hanáků Svoboda.

HC Olomouc - PSG Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Rác (Vyrůbalík, Marosz) - 18. Ondráček (Roman Vlach, Urbanec), 26. Marušák (Leška), 60. J. Svoboda (Čajánek). Rozhodčí: Pešina, Souček - Blümel, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Slávisté se bodově nedokázali chytit ani na ledě Pardubic. A prohráli tak už osmé utkání v řadě.

Gól a nahrávku v dresu Pardubic, jež uspěly naplno ve třetím z posledních čtyř vystoupení, zaznamenali shodně útočníci Lukáš Nahodil a Tomáš Zohorna.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. T. Zohorna (Čáslava), 23. P. Sýkora (T. Zohorna), 49. Nahodil (Havlík), 58. Tybor (Nahodil, Radil) - 24. M. Hořava (Divíšek, Poletín). Rozhodčí: Hodek, Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 6:6, navíc Vas (Slavia) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 8488.

Pražané v domácí Tipsport areně nepřipustili zaváhání a Bruslaře porazili bez větších potíží. Dvěma góly si v střeleckých statistikách polepšil Jan Buchtele.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Sabolič, Polášek), 7. Cingel (Kumstát), 23. Buchtele (Pech, Barinka), 48. Kumstát - 53. Mikulík (D. Vrbata, Klimenta). Rozhodčí: Hribik, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:9, navíc Žabka (M. Boleslav) 10 min a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 4003.

Vítkovice porazily úřadujícího vicemistra z Brna již potřetí v probíhajícím ročníku nejvyšší domácí hokejové soutěže. Vítěz duelu byl znám až v deváté sérii samostatných nájezdů, kdy svůj pokus proměnil Rostislav Olesz.

HC Vítkovice Steel - HC Kometa Brno 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Roman (Malec), 31. Štencel (Kolouch, Kucsera), rozhodující nájezd Olesz - 42. Vondráček (Dočekal, Dlapa), 44. Vondráček. Rozhodčí: Baluška, Konc (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4441.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme