Třinec poprvé v nové sezoně nebodoval, padla i Kometa

Dosud suverénní hokejisté Třince, lídři extraligové tabulky, odešli v neděli z ledu poprvé bez bodů. Před vlastním publikem podlehli 3:4 Plzni, která se po čtyřech porážkách v řadě odlepila od extraligového dna. Zaváhání Ocelářů nevyužila brněnská Kometa a v 15. kole prohrála 1:5 s Hradcem Králové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinec zůstal po porážce s Plzní první a Západočeši se odlepili ode dna extraligové tabulky

Třinec zůstal po porážce s Plzní první a Západočeši se odlepili ode dna extraligové tabulky | Zdroj: ČTK

Plzeňští si v Třinci, který v dosavadních čtrnácti odehraných utkáních nejvyšší hokejové soutěže pokaždé bodoval, vytvořili ve druhé třetině třígólový náskok.

Oceláři sice v duelu s posledním celkem zabrali a góly Rostislava Marosze a Martina Adamského utkání zdramatizovali, když snížili na 2:3. Ani branka Jiřího Polanského už pak ovšem na jejich porážce nic nezměnila, protože Plzeň rovněž ještě jednou skórovala a v Třinci zvítězila 4:3.

Toho mohla v Hradci Králové využít Kometa Brno, ale už po osmnácti vteřinách hry musela dotahovat. Před první přestávkou srovnala zásahem Jana Hrušky.

Další góly už ovšem na východě Čech Brňané nepřidali. Naopak museli čelit atakům Hradce, který šel ve druhé třetině do vedení 2:1 a v závěrečné dvacetiminutovce přidal další tři branky na konečných 5:1. Kometa tak zůstává v tabulce druhá.

Loňský mistr z Liberce nabírá formu. V posledních třech duelech neztratil ani bod a ani neinkasoval. Mladou Boleslav zdolal 3:0, Plzeň 5:0 a v neděli Karlovy Vary 2:0. Momentálně je na šesté pozici, Západočeši předposlední.

Na chvostě extraligové tabulky jsou Pardubice po porážce na ledě pražské Sparty. David Tomášek ve druhé třetině sice vyrovnal z přesilovky na 1:1, jenže domácí pak Východočechům dvěma trefami odskočili a tři minuty před koncem do prázdné brány pečetil Lukáš Pech při oslabení na konečných 4:1.

V příštím kole se sparťané střetnou právě se svým přemožitelem z posledního finále play-off Libercem, a to v úterý, kdy je na programu také souboj Plzně s Hradcem Králové.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme