Třinec rozdrtil Karlovy Vary, naděloval i Hradec. Plzeň získala první body

Oceláři z Třince vyhráli i pátý zápas začínajícího ročníku hokejové extraligy. Dosud nejvýraznější porážku v sezoně uštědřili Karlovým Varům. Mistři z Liberce získali v Chomutově bod za porážku v prodloužení. Na první body dosáhli plzeňští Indiáni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Piráti Chomutov si blahopřejí ke 4. vítězství v řadě

Piráti Chomutov si blahopřejí ke 4. vítězství v řadě | Zdroj: ČTK

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Hokejisté Karlových Varů absolvovali do Třince nejdelší možnou cestu, kterou česká extraliga umožňuje. Nazpátek si vezou sedmigólový výprask.

Oceláři získali dvoubrankové vedení už během první deseti minut. Před brankou Západočechů se prosadili Cory Kane a Tomáš Linhart.Energie mohla snížit, jenže nevyužila 101 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku a po jejím skončení zvýšil na 3:0 svým prvním gólem Vladimír Dravecký.

Slovenský reprezentant v třinecké dresu přidal ve zbytku zápasu ještě jeden gól, prosadili se také Marosz, Polanský a Ciencala. Gólman Hrubec udržel první čisté konto v sezoně a Oceláři prodloužili sérii neporazitelnosti výsledkem 7:0.

Branky a nahrávky: 4. Kane (Nosek), 7. Linhart (M. Růžička, Roth), 19. Dravecký (Rákos), 30. Dravecký (Kane), 48. Marosz (Cienciala), 51. Polanský (L. Galvas, Marosz), 53. Cienciala (Linhart, Marosz) Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4563.

Chomutov - Liberec po 3:2 sam. náj. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Chomutovští Piráti hráli druhý zápas proti severočeskému soupeři. Po výjezdu do Litvínova tentokrát přivítali aktuálního mistra z Liberce a po první třetině vedli po úniku Vladimíra Růžičky.

Podruhé ale mířili do kabin spokojenější Bílí Tygři, kteří otočili zápas díky brankám Dernera a Vladimíra Svačiny v přesilovce.

60 minut k rozhodnutí nestačilo, rozhodla o tom vyrovnávací trefa Michala Poletína a zápas došel do samostatných nájezdů, tam se jako jediný prosadil Vladimír Růžička a rozhodl o výhře Chomutova 3:2.

Branky a nahrávky: 9. V. Růžička ml. (Skokan), 48. Poletín (Vondrka, Rutta), rozhodující nájezd V. Růžička ml. - 32. Derner (Ordoš, Mikyska), 39. Svačina (Radivojevič, Bulíř). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1. Diváci: 4903.

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Pardubice na začátku sezony nestíhají a tvrdě to poznaly během východočeského derby v Hradci Králové. Na ledě svého rivala sice šly rychle do vedení díky dorážce Tomáše Kauta, jenže Mountfield třemi góly během 74 sekund zápas otočil. Sérii měli na svědomí Zdeněk Čáp, Ryan Potulny a Roman Kukumberg.

Dynamu nepomohlo ani střídání brankáře. Štěpánka vystřídal Maxwell, který do konce zápasu inkasoval ještě pětkrát. Hradec si před šesti tisícovkami diváků vychutnal výhru 8:2.

Branky a nahrávky: 7. Čáp (Bednář, Džerinš), 8. Potulny (Pláněk, Vydarený), 9. Kukumberg (Köhler), 20. Jarůšek, 22. Džerinš (Gregorc), 25. Gregorc (Bednář), 51. Dietz (Bednář, Štajnoch), 55. Bednář (Džerinš, Gregorc) - 3. T. Kaut (Ščotka, Rapáč), 42. Bárta (Hodgman). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 6343.

BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 3:4 v prodl. (1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)

Bleskový úder předvedl také Litvínov. Verva prohrávala v Mladé Boleslavi po brance Lukáše Žejdla, jenže těsně před první přestávkou během 16 sekund otočili zápas Richard Nejezchleb a Michal Trávníček.

Přetahovaná o skóre pokračovala a zápas za stavu 3:3 došel do prodloužení. To ale trvalo jen 33 sekund. Pak si na Lukešovu přihrávku z rohu najel Robin Hanzl a přes betony gólmana Lukáše rozhodl o výhře Litvínova.

Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Klepiš), 24. Stříteský (Hyka), 39. Musil (Hyka, Hanzlík) - 19. Nejezchleb (Gula), 19. Trávníček (T. Pavelka, K. Reichel), 35. V. Hübl (Kubát), 61. R. Hanzl (Lukeš). Rozhodčí: Hribik, Pražák - Špůr, Bláha. Vyloučení: 4:10, navíc Jurčík (Litvínov) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 3739.

PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Prvních bodů v sezoně se konečně dočkali Indiáni z Plzně. Dojeli si pro ně do Zlína a nasměroval je k nim Kanaďan Colton Yellow Horn, jehož jméno v překladu znamená "Žlutý roh". Za Valachy před druhou sirénou vyrovnal Robert Říčka, jenže tři body pro Západočechy zařídil ve 44. minutě veterán Ondřej Kratěna.

Branky a nahrávky: 39. Říčka - 15. Yellow Horn (Johnson, Kadlec), 44. Kratěna (Kadlec, Lev). Rozhodčí: Čech, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 4226.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Sparta podruhé zajížděla do východní poloviny republiky a podruhé prohrála 2:3. Po ztrátě ve Vítkovicích tentokrát nechala tři body v Olomouci. Vítězný gól vsřelil po šesti minutách třetí třetiny dorážkou Jan Knotek. Za Spartu ještě snížil Vrána, ale vyrovnat už se hostům nepodařilo.

Branky a nahrávky: 9. Strapáč (Staněk, Houdek), 37. Ostřížek (Holec), 47. J. Knotek (Vyrůbalík) - 16. Kudrna (Černoch), 56. Vrána (Švrček). Rozhodčí: Pešina, Krob - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 5112.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 0:1 po sam. náj.

Nejlepšími hráči zápasu Komety s Vítkovicemi byli oba brankáři. Karel Vejmelka a Patrik Bartošák deptali střelce obou týmů tak důsledně, že i po 65 minutách nepadla jediná branka.

Kapitulovali až v nájezdech, a úspěšnější byl vítkovický Bartošák, který dostal pouze jeden gól, zatímco Vejmelka dva. Rozhodující trefu si připsal Ondřej Roman.

Rozhodující nájezd Roman. Rozhodčí: Polák, Úlehla - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:6, navíc Malec (Brno) na 10 min. Bez využití. Diváci: 7579.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme