Třinec uspěl v Karlových Varech a vede extraligu, východočeské derby patřilo Hradci

Hokejisté Třince počtrnácté v letošním ročníku extraligy zvítězili, když na západě Čech přehráli poslední Karlovy Vary 0:3. Díky tomu vedou tabulku o bod před brněnskou Kometou a o šest před Litvínovem, který před vlastním publikem otočil proti Mladé Boleslavi na 3:2. Ve východočeském derby uspěl na pardubickém ledě Hradec Králové 4:3 a Zlín v nekompletním 18. kole porazil Plzeň 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté porazili Karlovy Vary v 18. kole extraligy 3:0

Třinečtí hokejisté porazili Karlovy Vary v 18. kole extraligy 3:0 | Zdroj: ČTK

Poslední Karlovy Vary byly proti favorizovanému Třinci aktivnější, Oceláře předčily i ve statistice střel, jenže gólově se ani v přesilových hrách neprosadily.

Třinec se pak v úvodu poslední třetiny probral a při vyloučení karlovarského Radima Matuše se střelou zápěstím trefil Rostislav Marosz, který v minulé sezoně působil v Energii.

O čtyři minuty později navýšil na 2:0 Martin Růžička a na konci třetiny přidal poslední třetí zásah do prázdné brány Jiří Polanský.

Třetí Litvínov, který loni bojoval o udržení v extralize, nadále hraje ve formě. Ve středu vyhrál čtrnáctý z devatenácti duelů, když proti Mladé Boleslavi na domácím ledě otočil z 1:2 na 3:2.

Na čtvrtou pozici se vyhoupl Hradec Králové. Ve východočeském derby už po 70 vteřinách sice doháněl jednogólové manko, ale ještě v první třetině si vytvořil dvoubrankové vedení.

Pardubice, které hnalo domácí publikum, pak zkraje třetí periody srovnaly na 3:3, jenže Slovinec Blaž Gregorc ve 14. minutě závěrečné třetiny strhnul všechny body na stranu Hradce.

Trápící se Plzeň prohrála už šestý z předchozích devíti extraligových duelů, když nestačila na Zlín 1:3. Zatímco na konci října si vytvořila třízápasovou šňůru vítězství, kterou narušila neúspěšné období, teď už má na kontě druhou porážku.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme