Třinecký Růžička si po zákroku na libereckého Dernera tři zápasy nezahraje

Zápas 32. kola hokejové Extraligy mezi Libercem a Třincem se neobešel bez tvrdého zákroku na obránce libereckých Bílých Tygrů Lukáše Dernera, který měl na svědomí třinecký forvard Marek Růžička. Český svaz ledního hokeje dnes v souvislosti s tím oznámil, že disciplinární komise ELH shledala Růžičkův atak za nedovolený a udělila mu stop na tři následující zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký útoční Marek Růžička sice zápas s Libercem dohrál, ale na základě rozhodnutí disciplinární komise bude v příštích zápasech chybět

Třinecký útoční Marek Růžička sice zápas s Libercem dohrál, ale na základě rozhodnutí disciplinární komise bude v příštích zápasech chybět | Zdroj: ČTK

Rozhodčí se během utkání, které nakonec skončilo vítězstvím domácího Liberce 3:1, rozhodli Růžičku nepotrestat ani dvouminutovým trestem, protože jeho zákrok považovali za čistý. Disciplinární komise, jež případ zkoumala na základě stížnosti libereckého týmu, však měla jiný názor a udělila Růžičkovi třízápasový distanc.

Inkriminovaný incident se odehrál v 9. minutě zápasu krátce poté, co Derner odehrál za vlastní branou kotouč. Rozjetý Růžička následně ve velké rychlosti atakoval libereckého hráče, kterého trefil ramenem do hlavy. Obránce Bílých Tygrů kvůli následkům srážky utkání nedohrál.

„K zásahu došlo ve vysoké nájezdové rychlosti, přičemž hráč se těsně před ním napřímil, čímž dosáhl vyšší intenzity střetu a dostal rameno na úroveň hlavy a krku protihráče. Ze zpomalených záběrů je zřejmé, že při střetu nebyla primárně zasažena oblast hrudníku či ramene, ale že došlo k přímému zásahu hlavy protihráče,“ uvedl v prohlášení hokejový svaz.

Růžičkovi teoreticky hrozil až desetizápasový trest, nicméně disciplinárka v čele s jejím předsedou Karlem Holým vzala v potaz skutečnost, že hráč Ocelářů nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme