Třinečtí hokejisté podruhé těsně zdolali Boleslav, roli favorita potvrzuje i Litvínov

Hokejisté Třince i ve druhém čtvrtfinálovém utkání porazili Mladou Boleslav o gól. Po výhře 3:2 vedou Oceláři v sérii 2:0 na zápasy. Roli favorita zatím potvrzuje také Litvínov, který na svém ledě zdolal Pardubice 4:1 a v sérii hrané na čtyři výhry se rovněž ujal vedení 2:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínov i porduhé ve čtvrtfinále play-off porazil Pardubice. Před pardubickou brankou bojuje Juraj Majdan

Litvínov i porduhé ve čtvrtfinále play-off porazil Pardubice. Před pardubickou brankou bojuje Juraj Majdan | Zdroj: ČTK

Třinci skvěle vyšel úvod utkání. Po trefách Hrni s Klepišem vedl vítěz základní části po deseti odehraných minutách už 2:0, ale o náskok rychle přišel.

Boleslavští nejprve nevyužili 85 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, ovšem mrzet je to nemuselo. Po jejím vypršení totiž skóroval Robar a za dalších 66 vteřin už bylo vyrovnáno. Na 2:2 vyrovnal veterán Broš.

Na góly bohatou úvodní třetinu završil třinecký obránce Hrabal, který v čase 19:25 překonal gólmana Růžičku přesnou střelou do horního růžku. Šlo o vítěznou trefu, protože další gól už v Třinci nepadl.

Oceláři se zejména ve třetí třetině soustředili hlavně na udržení těsného náskoku. Středočechům nedovolili vyrovnat ani při závěrečné power-play.

Veterán Ručinský si připsal tři body

V Litvínově se bezbrankový stav změnil v sedmé minutě, kdy skóre otevřel po asistenci Ručinského domácí Petružálek. Pardubice ale dokázaly v samotném závěru první třetiny vyrovnat. Starého nahození šikovně tečoval Radil, jenž tak ukončil čekání Východočechů na gól v soubojích s Litvínovem.

Ve druhé třetině měli Východočeši několik šancí na obrat skóre, ale nevyužili ani jednu a v úvodu závěrečné dvacetiminutovky se naopak prosadili domácí.

Ve 47. minutě pardubického brankáře Kristana překvapilo Martynkovo nahození a o 80 sekund později vedl Litvínov už 3:1, když se podruhé v utkání prosadil Petružálek. Ten zakončil další akci Ručinského, který výborný výkon završil závěrečným gólem utkání.

Třináct vteřin před závěrečnou sirénou trefil opuštěnou branku při závěrečné hře hostujícího týmu bez brankáře.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

HC Verva Litvínov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 7. Petružálek (Ručinský, Kubát), 47. Martynek (Trávníček, Gerhát), 48. Petružálek (Ručinský, R. Hanzl), 60. Ručinský (Trávníček, Chaloupka) - 20. Radil (Starý). Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Hrňa (Roth, Plíhal), 10. Klepiš (Ružička, Hrňa), 20. Hrabal - 14. Robar, 15. Broš (M. Látal, Mikulík). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme