Týmům NHL překvapivě vládne Columbus. Zvítězil už čtnáctkrát v řadě

Hokejisté Columbusu v noci na pátek urvali již 14. výhru v řadě, čímž opět zvýšili dosavadní klubový rekord, kterým byla devítizápasová šňůra vítězství. Blue Jackets i díky posledním výsledkům vévodí NHL a to i přesto, že mají odehráno o několik utkání méně než jejich pronásledovatelé. Další triumf budou chtít přidat na Silvestra, kdy ovšem narazí na Minnesotu, která si také drží úctyhodnou sérii výher.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Sedlák (vpravo) se raduje ze vstřelené branky

Lukáš Sedlák (vpravo) se raduje ze vstřelené branky | Zdroj: ČTK

Tým z Columbusu patří v kontextu posledních sezon spíš mezi otloukány severoamerické NHL, když v předchozích sedmi ročnících pouze jednou pronikl do play-off a vloni byl ve Východní konferenci druhým nejhorším celkem.

To však letos neplatí, když Blue Jackets takřka v polovině sezony vévodí celé NHL a míří za jasným postupem do vyřazovacích bojů.

Po vítězství ve Winnipegu natáhl Columbus svou aktuální sérii výher na 14 utkání a už jen tři další zápisy ho dělí od toho, aby vyrovnal šňůru Pittsburghu ze sezony 1992/1993, kdy za Tučňáky mimo jiné válela i dvojice Mario Lemieux a Jaromír Jágr.

Dalším soupeřem ohijského týmu však bude Minnesota, jež neprohrála už 12 zápasů za sebou a navíc bude mít výhodu domácího prostředí.

Výběr kontroverzního, ale jinak velmi úspěšného kouče Johna Tortorelly sice nemá ve svém středu žádné megahvězdy, ale může se spolehnout na vysokou produktivitu svých klíčových útočníků.

To potvrzují i statistiky, když v první čtyřicítce kanadského bodování NHL najdeme hned pět zástupců Columbusu. Střelecké možnosti mančaftu z Ohia se projevují i v přesilovkách – Columbus v nich má 28% úspěšnost a je v tomto ohledu v lize jasně nejlepší.

Na úspěchu Columbusu se podílí i nováček Sedlák

Na vítězné vlně Blue Jackets se veze i útočník Lukáš Sedlák, který je s devíti body z 32 zápasů poměrně překvapivě nejproduktivnějším českým nováčkem letošní sezony.

Sedlák sice na svůj úvodní střelecký zápis čekal přes 20 duelů, ale v posledních třech týdnech se z gólu radoval hned třikrát.

„Pořád si sice zvykám, ale v každém zápase se pro mě hra zpomaluje, cítím se lépe a lépe, víc si věřím s pukem,“ prohlásil český forvard, jenž hraje v průměru necelých 10 minut na zápas, v rozhovoru pro server NHL.com.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme