Ukázali jsme vnitřní sílu, těší navrátilce Petružálka výhra nad Spartou

Hokejový útočník Jakub Petružálek už válí v české extralize. Litvínovu pomohl k výhře 6:3 nad Spartou, ve šlágru kola dal jeden gól a na ten rozhodující přihrál. V hlavě bude mít ale nejspíš jiné vzpomínky. Třeba na přivítání od šesti tisícovek litvínovských fanoušků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Petružálek zaznamenal proti Spartě gól a asistenci

Jakub Petružálek zaznamenal proti Spartě gól a asistenci | Zdroj: ČTK

Litvínovští fandové se na devětadvacetiletého útočníka připravili, na stadionu měli diváci v rukou cedulku s číslem 88 a k tomu velký nápis za brankou. Stálo na něm: „Vítej doma.“

Navrátilec z KHL zažil pořádně ostrý start, hned v prvním střídání jel sám na soupeřova gólmana, ale skóre neotevřel. „Byl jsem z toho trošku vyjukanej. Nevěděl jsem, co v první třetině čekat a spíš jsem se oťukával,“ zhodnotil Jakub Petružálek po utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pocity po návratu do Litvínova se Jakuba Petružálka ptal reportér ČRo František Kuna

S přibývajícími minutami byl ale klid na hokejce čím dál větší, až přišla poslední minuta druhé třetiny, ve které Petružálek srovnal na 3:3 a odstartoval obrat. Svojí branku oslavil pohledem do nebe, věnoval ji své náhle zesnulé přítelkyni.

„Jestli dám nějaké další góly, tak to asi bude po každém dalším moje oslava,“ plánuje útočník. Další góly už slavili spoluhráči. Po Petružálkově přihrávce vstřelil na konec vítězný gól na 4:3 Robin Hanzl.

„Ukázalo to vnitřní sílu v kabině. Přenesli jsme ji na led a otočili zápas. Jediné, co tomu dnes chybělo, bylo, aby dal Pavel Francouz góla,“ uzavírá navrátilec, jehož jméno bude s velkou pravděpodobností znít na stadionu Ivana Hlinky minimálně v nejbližších kolech hodně často.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme