Utkání Hvězd NHL bude poprvé od roku 1994 bez české účasti

Poprvé od roku 1994 nebude v Utkání hvězd NHL hrát ani jeden český hokejista. Fanoušci totiž žádného Čecha nezvolili kapitánem a ani vedení NHL, které vybralo zbytek týmu, nenašlo pro Jágra a spol. místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Zdroj: Reuters

Je to zřejmě kvůli horší výkonnosti Čechů oproti minulým rokům, ale zároveň nezapomeňme, že Jakub Voráček je v kanadském bodování celé soutěže jedenáctý, nebo že David Pastrňák je v desítce nejlepších střelců NHL.

Vedení soutěže je ale nevybralo, i když třeba podle hlasování reportérů NHL.com měl Voráček patřit do šestice útočníků. Jaromíru Jágrovi k účasti nestačil ani posun na druhé místo historické tabulky bodování. Je ale možné, že Jágr zápas odmítl, protože nový formát střetnutí tří proti třem je pro něj fyzicky hodně vyčerpávající a místo letu napříč Spojenými státy tam a zpátky zvolil odpočinek.

Jágr si ostatně účastí v Utkání Hvězd užil dost, hrál ho desetkrát, což je suverénně nejvíc z českých hokejistů. Šestkrát byl v All Star Game Dominik Hašek, často hráli prestižní duel třeba Patrik Eliáš, Tomáš Kaberle, nebo Milan Hejduk.

Zároveň Češi bavili v dovednostních soutěžích - Kaberle jednou vyhrál turnaj o nejpřesnější střelu, Hašek zase několikrát zvítězil v gólmanských soutěžích.

Před dvěma lety bavil diváky Jakub Voráček, který si ještě v tom klasickém zápase připsal celkem šest bodů a vyrovnal tím rekord Maria Lemiuex z konce 80. let. Teď ale nic takového nepřijde, protože 29. ledna se bude v Los Angeles hrát bez Čechů.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme