Útočník Nestrašil si po dvou měsících opět zahrál v NHL. Jeho prioritou je ale mistrovství světa

Téměř dva měsíce si musel český útočník Andrej Nestrašil počkat, než se po přesunu na farmu opět objevil v zápase NHL. Carolině, kterou trápí rozsáhlá marodka, sice k vítězství na ledě Tampy Bay nepomohl, ale i tak byl 26letý rodák z Prahy spokojen tím, že se opět vrátil do kolotoče NHL. „Každý zápas v této lize je pro mě svátek,“ prohlásil Nestrašil v rozhovoru pro Zpravodajský web Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Nestrašil poslal zápas Caroliny s Pittsburghem do prodloužení, rozhodly ale až nájezdy a Tučňáci slavili výhru 2:1

Andrej Nestrašil poslal zápas Caroliny s Pittsburghem do prodloužení, rozhodly ale až nájezdy a Tučňáci slavili výhru 2:1 | Zdroj: Reuters

Andrej Nestrašil v minulé sezoně prožíval velký průlom, když se po letech na farmě konečně usadil v NHL, pravidelně bodoval a zdálo se, že mu neunikne ani pozvánka na prestižní Světový pohár.

Jeho rozlet se však před rokem – konkrétně 25. února 2016 – zastavil, když si po tvrdém hitu torontského Nazema Kadriho zlomil dva obratle a bylo jasné, že si od hokeje na několik měsíců odpočine.

Do akce se odchovanec pražské Slavie vrátil až na začátku probíhající sezony. Jeho výkony však nebyly na takové úrovni jako před zraněním (v 18 zápasech dal jediný gól) a Carolina jej na začátku ledna umístila na listinu volných hráčů. Z té si však Nestrašila žádný tým NHL nestáhl, takže český forvard putoval na farmu Hurricanes v Charlotte.

Z působení v nižší AHL ho minimálně na přechodnou dobu „vysvobodily“ zdravotní trable několika hráčů prvního týmu Caroliny.

„Hodně mě to překvapilo. Poslední dny byly hodně hektické. Nevěděl jsem, jestli mě vymění a už vůbec jsem nepočítal s tím, že mě povolají do NHL poté, jak ta sezona probíhala. Čekal jsem, že zavolají nějaké mladé kluky, kteří tady budou v budoucnu hrát,“ přiznal Nestrašil po středečním utkání v Tampě, ve které odehrál necelých 10 minut.

„Že mě povolali jsem se dozvěděl večer před zápasem. Problém přizpůsobit se tempu NHL jsem neměl. Je to sice jiný hokej, ale přece jen to není tak dlouho, co jsem tu hrál naposledy. Navíc jsem teď hrál v Charlotte hodně, takže se cítím fyzicky dobře.“

Prioritou je mistrovství světa

Ačkoliv to v minulosti nebývalo v případě české reprezentace zvykem, kouč národního týmu Josef Jandač se nedávno nechal slyšet, že do nominace pro nadcházející světový šampionát předběžně počítá i s hráči, kteří v zámoří nastupují za farmářské celky.

„Mistrovství světa mě teď hodně zajímá. Budu všechno podřizovat tomu, abych byl na tu akci připraven. Je to teď pro mě číslo jedna,“ netají se Nestrašil. U hokejistů působících v Severní Americe se tato slova neslyší moc často. „S realizačním týmem ale ještě v kontaktu nejsem, zatím je ještě brzy.“

Nestrašil však moc dobře ví, že se na šampionátu, který bude hostit Německo a Francie, může ukázat i potencionálním zájemcům o jeho služby. Na konci sezony mu totiž končí smlouva a nezdá se, že by měl v Carolině pokračovat i v příštím ročníku.

„Svou budoucnost v Carolině moc pozitivně nevidím,“ dodává český útočník.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme