V Buffalu vyřadí Haškovo číslo 39, přihlížet budou dva čeští gólmani

Nedlouho po uvedení Dominika Haška do Síně slávy NHL se bývalý český gólman a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu dočká dalšího ocenění. V Buffalu bude před zápasem proti Detroitu vyvěšen jeho dres ke stropu haly a nikdo už jeho číslo 39 v barvách Sabres neoblékne.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Adam Kebrt

„Samozřejmě, když člověk kariéru končí a zamyslí se, co pro hokej dosáhl, rekapituluje. A když se pak sejdou experti, kteří hokej sledují celý život, nominují vás a schválí, je to věc, které si nesmírně vážíte, už proto, kolik je tam za 100 let lidí a jaké jsou to osobnosti,“ těší další pocta Dominika Haška.

Dominik Hašek dokázal v kariéře prakticky všechno, o čem hokejisté sní, ve sbírce ale nemá zlatou medaili z MS, tu ale asi dokáže přebít zlato z Nagana a dvojí zisk Stanley Cupu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na slavnostní událost v Buffalu upozornil posluchače Radiožurnálu reportér František Kuna

V Buffalu Haškův dres vystoupá ke střeše haly před zápasem proti Detroitu. Budou u toho hned dva čeští brankáři. Na straně hostů to bude sledovat Petr Mrázek a za domácí Haškův nástupce Michal Neuvirth, pro kterého byl Hašek vzorem od mala.

„Hned, jak jsem věděl, že mě vyměnili do Buffala, napadlo mě, že bych ho chtěl mít na masce. Chtěl jsem mu tím ukázat nějakou poctu. Myslím, že se to tu fanouškům líbí a cení si mě o to víc,“ věří brankář Buffala Michal Neuvirth.

Příjemné vzpomínky má Dominik Hašek i na soupeře Sabres z Detroitu. Při obou svých triumfech v NHL totiž hájil právě branku Red Wings.

Tomáš Lörincz, František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme