V duelu Vítkovic s Třincem se uplácelo, nikdo však nebyl potrestán

Derby o první místo v tabulce mezi hokejisty Vítkovic a v Třince doprovodil pokus o uplácení. V hlavní roli jsou obránce ostravského klubu Marek Malík a útočník Ocelářů Václav Varaďa. Oba se ke svým činům přiznali. Ovšem ani doznání obou aktérů nestačilo k tomu, aby se začalo něco vyšetřovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Daniel Seman (vlevo) v souboji s vítkovickým Petrem Střapáčem

Třinecký Daniel Seman (vlevo) v souboji s vítkovickým Petrem Střapáčem | Zdroj: ČTK

Obr vítkovické defenzívy nastoupil do moravskoslezského ocelářského derby vůbec poprvé v sezóně. Pro třineckého forvarda šlo naopak o teprve třetí zápas v kariéře, kdy měl nastoupit proti svému mateřskému celku.

A tak Václav Varaďa zavolal Marku Malíkovi, aby mu sehnal pro své příbuzné šest lístků. 198 cm vysoký obránce svůj úkol splnil, ovšem chtěl za něj protislužbu. Varaďovi zakázal v zápase na branku Vítkovic střílet. Jenže někde se stala chyba. Právě Varaďa dal oba třinecké góly.

„No, asi příště dostanu košem,“ byl si krátce po závěrečné siréně vědom útočník Třince, že příště už nejspíš žádné lístky zdarma nebudou.

„Samozřejmě okamžitě mu volám..... Tak je to taková pomoc, že se na něj přišla rodina podívat. A když dal ty góly jen Venca a ne i ostatní, tak se na něj nezlobím. Samozřejmě mu dám rád lístky i příště,“ doplnil teď už v trochu vážnějším tónu Marek Malík, který nakonec mohl být spokojen.

Přehrát

00:00 / 00:00

Malík uplácel Varaďu

Vítězstvím 3:2 totiž Vítkovice sesadily z čela tabulky právě Třinec, který se na výsluní vedoucí příčky vyhříval dlouhých devět kol v kuse. Pozápasová frustrace Václava Varadi byla tak velká, že dokonce popřel jakékoli pouto ke svému mateřskému oddílu.

„Vítkovičák nejsem, jsem Třiněčák. Kdyby jsem měl spočítat všechny zápasy, které jsem hrál za Vítkovice, tak se to číslo bude rovnat tomu, co jsem odehrál v Brně a Třinic,“ říká Varaďa.

,,Takhle neznám Vencu od doby, co jsem proti němu hrál v dorostu. Je to bojovník, buldog, který hraje naplno do posledního střídání a v tom zápase to dokázal,“ chápal Marek Malík rozmrzelost svého kamaráda, který se snažil i tentokrát, jeden gól dal dokonce i v oslabení, ovšem čtvrtou porážku Třince z posledních pěti zápasů stejně neodvrátil.

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme