V hokejové extralize vrcholí základní část, ve hře je play-off i Prezidentský pohár

Ze základní části hokejové Tipsport extraligy schází odehrát poslední tři kola. Zdá se, že nabídnou dramatickou zápletku až do samého závěru. Ve hře je stále přímá účast ve čtvrtfinále, boj o předkolo play-off a v neposlední řadě Prezidentský pohár určený nejlepšímu celku právě v základní části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radan Lenc mladší ještě v dresu Mladé Boleslavi.

Radan Lenc mladší ještě v dresu Mladé Boleslavi. | Zdroj: ČTK

Nakročeno k Prezidentskému poháru má Liberec. Tři kola před koncem se může pochlubit osmibodovým náskokem před druhou Spartou. Třetí příčka patří zatím Plzni, která je o dva body před Hradcem Králové. Jenže Západočeši míří na jejich neoblíbený třinecký led. Tam se jim podle trenéra Michala Straky příliš nedaří. Proto přišli s novinkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nedělní program hokejové extraligy nabídne porci sedmi zápasů, boje o play-off vrcholí

„Dva nebo tři roky jsme tam nevyhráli. Vždycky jezdíme den předem a většinou prohrajeme. Tentokrát pojedeme v den zápasu, už v sedm hodin ráno. Věříme, že tam vyhrajeme. Po zápase rovnou přejíždíme do Zlína,“ nastínil plzeňský kouč Straka náročný program svého týmu.

Ten má před čtvrtým Hradcem Králové k dobru dva a před pátou Mladou Boleslaví tři body. Středočeši právě po výhře nad Plzní jedou do Brna.

„Brno je hodně nevyzpytatelné. Jednou má dobré výsledky, pak zase přijde v jejich hře útlum. Každopádně to bude těžký zápas. Brno potřebuje vyhrát a atmosféra bude určitě hodně bouřlivá. Navíc proti Boleslavi,“ usmívá se útočník Bruslařů Radan Lenc.

Mladoboleslavským dýchá na záda šestá Olomouc a se čtyřbodovým odstupem sedmý Chomutov. Ten se spolu se Zlínem nevzdává naděje na přímý postup do čtvrtfinále play-off.

Naopak ve skupině o udržení už se bez ohledu na závěrečné výsledky představí Litvínov a Karlovy Vary. O desátou příčku ještě bojují zatím jedenácté Vítkovice ztrácející tři body na Brno a Třinec.

A jaké další zápasy padesáté kolo, vedle třineckého souboje s Plzní a konfrontace Brna s Mladou Boleslaví nabídne? Sparta hostí Pardubice, Litvínov přivítá Karlovy Vary, Vítkovice se utkají s Olomoucí, Hradec Králové s Chomutovem a Zlín zamíří na liberecký led.

Pavel Petr, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme