V hokejové LM vyhrály pouze Vítkovice, Sparta získala bod

Pouze dva z pěti českých týmů v hokejové Lize mistrů dokázaly v dnešních zápasech bodovat. Vítkovice vezou dva body z Ingolstadtu, Sparta jeden z Mannheimu. Hokejisté Třince, Pardubic a Zlína své páté zápasy evropské soutěži nezvládli.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Tomáš Linhart (vlevo) v souboji s Anttim Erkinjunttim z Tampere. Třinec domácí zápas prohrál 1:2

Třinecký Tomáš Linhart (vlevo) v souboji s Anttim Erkinjunttim z Tampere. Třinec domácí zápas prohrál 1:2 | Zdroj: ČTK

Třinec si mohl zajistit postup ze základní skupiny. Od jistoty postupu do play-off ho dělilo 18 minut – v úvodu třetí třetiny totiž domácí vedli po gólu Martina Adamského.

Finský tým ale dokázal ve zbývajícím čase zápas otočit. 6 minut před koncem vyrovnal Kolomantis a vítězství severského týmu zajistil v 57. minutě střelou bez přípravy Palola. Tampere se tak v tabulce skupiny dotáhlo na Třinec na rozdíl jediného bodu.

Vítkovičtí hokejisté měli v závěru zápasu v německém Ingolstadtu obrovskou smůlu. Vedli 4:3 a sahali po tříbodové výhře. Jedinou sekundu před koncem ale v přesilové hře vyrovnal Jared Ross a poslal zápas do prodloužení.

V pěti nastavených minutách branka nepadla a rozhodly až samostatné nájezdy, ten rozhodující proměnil vítkovický Michael Vandas. Se 6 body jsou Vítkovice ve skupině H na třetím místě.

Bod si z Německa přivezla pražská Sparta. Zajistil ho Juraj Mikúš, který 43 sekund před koncem zápasu vyrovnal při hře bez brankáře na 2:2. Po čtyřiceti sekundách prodloužení ale Jochen Hecht po individuální akci zajistil bod pro Mannheim.

Pardubice prohrávaly s italským Bolzanem už po půlminutě hry a dorážce Nesbitta. Domácí, hrající bez opor Píši a Sýkory, sice dokázali díky Nahodilovi, ale góly dávali pouze hosté. Ve 36. Minutě se trefil Insam a stejný hráč do prázdné branky pojistil vítězství Bolzana 3:1.

V dosavadních pěti zápasech získali pardubičtí hokejisté jediný bod a už před závěrečným kolem je jasné, že skončí ve skupině F poslední.

Zlínu se na začátku sezony nedaří, což se potvrdilo ve švédském Djurgardnenu. Úřadující český mistr dostal ve Švédsku 8 branek, nevstřelil ani jednu.

5. kolo hokejové Ligy mistrů - skupina E:
Oceláři Třinec - Tappara Tampere 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 42. Adamský (Trončinský) - 48. Kolomatis (Da Costa), 57. Palola (Jormakka, Järvinen). Rozhodčí: Rohatsch (Něm.), Pešina - Hlavatý, Tošenovjan (všichni ČR). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 3807.

Skupina F; 5. kolo:
ČSOB Pojišťovna Pardubice - Bolzano 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Nahodil (Benák) - 1. Nesbitt (Cullen), 36. Insam (Nesbitt, Schofield), 59. Insam (Cullen, Lee). Rozhodčí: Romaško (Rus.), Hradil - Lhotský, Svoboda (všichni ČR). Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 865.

Skupina H:
Ingolstadt - Vítkovice Steel 4:5 po sam. náj. (0:2, 2:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Davídek (Periard, Kohl), 37. Tatíček (Kohl), 48. Brocklehurst (Davídek), 60. Ross - 9. M. Hlinka (Demel), 14. Klok (Huna), 32. Svačina (Čerešňak, Roman), 55. Huna (Svačina, Roman), rozhodující nájezd Vandas. Rozhodčí: Mullner (SR), Schukies - Büse, Flad (všichni Něm.). Vyloučení: 5:3. Využití: 1:3.

Skupina G:
Adler Mannheim - Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Hospelt (Richmond, Fischer), 43. Mauer (Ullmann, Richmond), 61. Hecht (Ullmann) - 24. Pech, 60. J. Mikuš (Pech, Pilař). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Brüggemann - Schrader, Berger (všichni Něm.). Vyloučení: 5:5, navíc Barinka (Sparta) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5466.

Skupina D:
Djurgaarden - PSG Zlín 8:0 (1:0, 6:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. H. Eriksson (Högström, Holmqvist), 22. Ljungh (Högström), 25. Heinerö (Falk, Saviano), 30. Samuelsson (J. Eriksson, Ljungh), 32. Ljungh (Holmqvist, J. Eriksson), 32. Ahlén (Nordlund, Ljungh), 37. H. Eriksson (Högström, Holmqvist), 44. Álvarez (Högström, Ahlén). Rozhodčí: Warshaw (Rak.), Johansson - Ahlén, Dahmén (všichni Švéd.). Vyloučení: 5:10. Využití: 4:0. Diváci: 871.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme