V každém zápase je o co hrát, tvrdí trenér Vůjtek

Čeští hokejisté vstoupili do světového šampionátu v Rusku výborně. Po třech výhrách s těžkými soupeři mají zatím nejblíže k prvenství ve skupině A. I když třeba kouč Vladimír Vůjtek zmiňuje jiné cíle. Současných osm získaných bodů prý stačí tak akorát na záchranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek | Zdroj: ČTK

„Teď jsme se zachránili, to je první bod. Další bod teď bude postup ze čtvrtfinále a pak umístění, takže každý zápas je o co hrát,“ hodnotí dosavadní bodový zisk s nadsázkou trenér Vůjtek.

V nadcházejících zápasech bude český národní tým v roli favorita. Na to se ale podle výsledků ve skupině nedá tolik spoléhat, což ostatně čeští hráči po duelu s Lotyšskem vědí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českým hokejistům se úvod šampionátu povedl

„Týmy, jako je Lotyšsko, Dánsko a Norsko mají hokejisty, co hrají švédskou ligu a NHL, takže to nebude vůbec nic jednoduchého. My jsme to viděli, když Rusko hrálo s Kazachstánem, že měli namále,“ uvádí Michal Birner.

„Nám se hraje líp proti těm silným soupeřům, tak uvidíme. Teď se musíme připravit na další zápas a pokusit se nějak suverénně zahrát,“ dodává Vůjtek.

Cestou k úspěchu bude podle Birnera týmový výkon. „Je jedno, kdo dá góly, hlavně ať ty zápasy vyhráváme,“ říká. Český národní tým se zatím takto prezentuje a určitě mu podané výkony sebraly dost sil, což by ale nemělo ovlivnit nadcházející souboje.

„V našem týmu cítím hodně energie. Jsme mladí a všichni se chceme ukázat. Myslím si, že hrajeme dobře, a musíme se soustředit na to, abychom takhle pokračovali,“ tvrdí benjamínek české reprezentace David Pastrňák.

„Tři zápasy nám vyšly fakt parádně a teď máme dva dny na to, abychom si odpočinuli a připravili se pořádně na další zápasy, které budou hodně důležité,“ říká Michal Jordán.

Znovu se český tým na šampionátu představí ve čtvrtek, kdy se utká s Norskem.

Petr Kadeřábek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme