V liberecké farmě v Benátkách nově hostují i hráči ze Sparty a Boleslavi

V NHL je to běžné, v českých podmínkách teď první takový projekt vzniká. K osm let fungující spolupráci extraligového Liberce s prvoligovými Benátkami nad Jizerou se přidávají další dva elitní kluby. Zatím jen na bázi hráčské výpomoci. Své hokejisty nově posílají do Benátek i Sparta a Mladá Boleslav. Pro mladíky je to šance zvyknout si na dospělý hokej a z toho pak mohou mít užitek i jejich mateřské kluby, jak si už ověřili v Liberci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Filip Pešán

Trenér Filip Pešán | Foto: hcbilitygri .cz

Ze středních Čech se do kádru mužstva zpod Ještědu v minulosti propracovali například Michal Bulíř, Tomáš Urban, Ondřej Vitásek nebo také obránce Radim Šimek. Pro hráče možnost bojovat na farmě o extraligový dres představuje velkou motivaci.

„Protože z juniorky jít hrát hned extraligu je určitě obrovský skok a jsem rád, že tato cesta může vést přes Benátky, ještě k tomu přes mé rodné město,“ přiznává Radim Šimek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do liberecké farmy v Benátkách posílá nově hráče i Sparta a Mladá Boleslav. Jak spolupráce funguje, zjišťoval Pavel Petr

Spolupráce Liberce a Benátek prošla určitým vývojem. Tým se připravuje na severu Čech, na středočeském ledě hraje jen prvoligové zápasy. Další výrazné změny přinesla letošní sezona.

„Rozšířili jsme spolupráci o Spartu a Boleslav čistě z finančních důvodů. Majitel klubu v Liberci nebyl schopen finančně táhnout i Benátky,“ vysvětluje aktuální situaci liberecký sportovní ředitel a zároveň trenér Bílých Tygrů Filip Pešán.

Dál však podle něj platí, že Severočeši mají v případě Benátek hlavní záštitu.

„Máme přibližně dvě třetiny hráčů v týmu. Hráči trénují na našem ledě v Liberci, pod našimi trenéry. A jestli se v budoucnu stane to, že vstoupí Boleslav nebo Sparta do klubu víc i finančně, a budou tam mít třeba trenéra nebo se bude trénovat někde jinde, nejsem schopen říct. Zatím farma funguje této bázi,“ přibližuje Pešán.

A funguje ke spokojenosti všech zainteresovaných klubů. „Máte to i v NHL, kde dva kluby mají společnou farmu. To jsou hráči, kteří by seděli dneska na střídačce. A proto je fajn, když je můžete někam dát,“ domnívá se mladoboleslavský trenér Marian Jelínek.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme