V nedělních zápasech NHL se Češi bodů nedočkali. Islanders deklasovali Edmonton

Tři nedělní zápasy nabídla hokejová NHL svým fanouškům. Ani v jednom z nich se však žádný z českých hokejistů bodově neprosadil. Mrzet to mohlo například Jakuba Voráčka, jenž poprvé po šesti zápasech nebodoval a nepomohl tak zabránit prohře Philadelphie na ledě Washingtonu v poměru 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Caroliny Andrej Nestrašil v zápase proti Montrealu

Útočník Caroliny Andrej Nestrašil v zápase proti Montrealu | Zdroj: Reuters

Letci, za které kromě Voráčka nastoupil také obránce Radko Gudas, přitom měli lepší vstup do utkání, když se zásluhou Michaela Del Zotta v první třetině dostali do vedení.

Druhá dvacetiminutovka ale vyzněla lépe pro Capitals, kteří díky gólům ruských hráčů Ovečkina a Orlova otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Ve třetí třetině sice Philadelphia vyrovnala, ale nakonec to byli hráči Washingtonu, kteří se zásluhou střelce vítězného gólu z hole Niskanena dočkali dvou bodů, čímž si upevnili vedoucí pozici v tabulce Východní konference.

Plekanec byl u čtyř branek Montrealu, Frolík nastartoval Calgary

Číst článek

Drtivou porážku 1:8 utrpěli hráči Edmontonu, kteří nestačili na New York Islanders bez Marka Židlického v sestavě. Ostrované o svém vysokém vítězství rozhodli již během první poloviny střetnutí, ve které zaznamenali šest gólů. Dílčí úspěch Olejářů zaznamenal talentovaný Connor McDavid, jenž byl jediným úspěšným střelcem svého klubu. Na straně Islanders hattrickem zazářil forvard Okposo.

Čest kanadských celků zachránil Montreal, který doma udolal Carolinu po samostatných nájezdech. V dresu vítězů sice Tomáš Plekanec nenavázal na svůj povedený výkon z předchozího zápasu, v němž si připsal čtyři body, ale vzhledem k výhře Canadiens mohl být spokojen.

Výsledky nedělních zápasů NHL:

Washington - Philadelphia 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Branky: 36. Ovečkin, 38. Orlov, 46. Niskanen - 19. Del Zotto, 41. Schulz. Střely na branku: 30:35. Diváci: 18.506. Hvězdy utkání: 1. Niskanen, 2. Holtby (oba Washington), 3. Del Zotto (Philadelphia).

NY Islanders - Edmonton 8:1 (3:0, 4:1, 1:0)
Branky: 23., 27. a 48. Okposo, 3. Boychuk, 10. Tavares, 12. Kuljomin, 30. Bailey, 37. Clutterbuck - 27. McDavid. Střely na branku: 31:30. Diváci: 14.030. Hvězdy utkání: 1. Okposo, 2. Tavares, 3. Leddy (všichni NY Islanders).

Montreal - Carolina 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 29. Pacioretty, rozhodující sam. nájezd Andrighetto - 3. Skinner. Střely na branku: 34:45. Diváci: 21.288. Hvězdy utkání: 1. Scrivens (Montreal), 2. Ward (Carolina), 3. Andrighetto (Montreal).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme