V NHL skórovali Plekanec a Frolík. Ovečkin dosáhl tisíce bodů

Hokejista Tomáš Plekanec se gólem podílel na výhře Montrealu 7:4 ve Winnipegu, v utkání Calgary se San Jose skóroval další Čech Michael Frolík. Událostní nočních zápasů byl tisící bod Alexandra Ovečkina. Ruský útočník ho vstřelil po 35 zápasu s Pittsburghem a o chvíli později načal další tisícovku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Ovečkin docílil 1000. bodu po půlminutě zápasu

Alexandr Ovečkin docílil 1000. bodu po půlminutě zápasu | Zdroj: Reuters

Michael Frolík si svůj jedenáctý gól v sezoně vydřel. Calgary se San Jose prohrávalo 0:1, když český útočník nahodil puk do útočného pásma a jel o něj bojovat za branku. Po souboji si našel správné místo, aby dorazil Engellandovu střelu do odkryté brány a vyrovnal.

Sharks stále hrající bez Tomáše Hertla se ještě do konce první třetiny dostali znovu do vedení, jenže těsně před druhou přestávkou vyrovnal Matthe Tkachuk a dvě a půl minuty před koncem dokonal zvrat na 3:2 Hamilton.

Montreal ve Winnipegu rychle ztratil dvougólové vedení, jenže po páté brance Tomáše Plekance v sezoně už body nepustil. V 15. minutě zápasu, chvíli po vyhraném buly, získal Canadiens vedení 3:2 a vyhnal gólmana Jets Hellebuycka z brány.

Náhradníku Hutchinsonovi se ale také příliš nevedlo a Montreal zvítězil 7:4

Alexandr Ovečkin nastupoval do zápasu Washingtonu s Pittsburghem s 999 body na kontě. Trojciferné číslo nevydrželo ani minutu. Hned při prvním střídání Rus táhl útočnou akci Capitals, místo přihrávky si vytvořil střeleckou pozici a po přesné střele mohl přijímat gratulace.

31letý Ovečkin je 84. hráčem v historii NHL, kterému se povedlo dosáhnout tisíce bodů, všechny navíc v dresu Washingtonu. Rodák z Moskvy ve druhé třetině načal druhou tisícovku bodů gólem na 2:0. Zápas skončil 5:2 a Capitals vyhráli posedmé v řadě.

NHL:
NY Islanders - Florida 1:2, Calgary - San Jose 3:2, Washington - Pittsburgh 5:2, Winnipeg - Montreal 4:7.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme