V NHL vrcholí boje o play-off. Philadelphia se musí obejít bez zraněného Neuvirtha

Už je to v této sezoně poněkolikáté, co Philadelphia napsala brankáře Michala Neuvirtha na seznam zraněných hráčů. Tentokrát v rozhodující fázi sezony, kdy hokejisté Flyers bojují o play-off. Vzhledem k mistrovství světa to zajímá i český národní tým, který z Philadelphie vyhlíží Voráčka s Gudasem a samozřejmě také aktuálně zraněného Neuvirtha.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Michal Neuvirth se zranill a bude Philadelphii chybět několik týdnů

Brankář Michal Neuvirth se zranill a bude Philadelphii chybět několik týdnů | Zdroj: Reuters

„Je to těžké. Každé zranění, které zasáhne poskládaný tým, je problém. Musím ale říct, že jsme se s tím vždycky dokázali vyrovnat a teď před play-off je to ještě větší výzva. Steve to bude muset zvládnout,“ prohlásil kouč Philadelphie Dave Hakstol o Stevu Masonovi, který se střídal právě s Neuvirthem.

Český gólman je zraněn v dolní polovině těla a měl by být mimo tři týdny, zní oficiální informace z klubu. Pro Philadelphii těžká situace i s ohledem na to, že ji čeká série venkovních zápasů. Na místo Neuvirtha přichází Anthony Stolarz, který bude dělat dvojku právě Masonovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Steve to bude muset zvládnout, říká trenér hokejové Philadelphie na adresu gólmana Masona, který kvůli zranění Neuvirtha bude hlavní brankářskou oporou Flyers

„Udělám všechno, co budu moci. Teď toho na mně asi bude víc. Tohle je opravdu rozhodující fáze celé sezony. Čtyři zápasy venku za sebou mohou rozhodnout. Musíme být opatrní a zároveň pořádně ostří,“ řekl Mason.

Neuvirth by se mohl vrátit až v samotném závěru základní části, kdy už bude nejspíš jasno. Philadelphia se třemi Čechy v sestavě ztrácí na play-off tři body, což je stále ještě hratelné manko. Tříbodový náskok na Philadelphii přitom drží Detroit, za který chytá jiný český gólman - Petr Mrázek.

Koho play-off nemine, je Florida s Jágrem a Hudlerem, dobře je na tom Tampa s Palátem a Šustrem i Boston, kde hrají Davidové Krejčí a Pastrňák.

Kdo by naopak měl mít po základní části volno je Plekanec z Montrealu, Frolík z Calgary a třeba také trojice Zbyněk Michálek, Martin Hanzal a Jiří Sekáč z Arizony.

Jasno bude 10. dubna, kdy v NHL skončí základní část.

A ještě jedna zpráva z Evropy směrem ke světovému šampionátu - z rodinných důvodů se před startem přípravy na mistrovství světa omluvil brankář Alexander Salák.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme