V nové třinecké hale zůstávají prázdná místa, permanentkáři na hokej nechodí

Třinecká Werk Aréna je nejnovějším hokejovým stánkem v zemi. Ovšem nová hala nepřináší jen komfort a luxus, ale také nové problémy. Stále hlasitěji se ozývá kritika fanoušků. Těm vadí během zápasů příliš velký počet volných míst, na které si nejde koupit lístky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Oceláři Třinec

Fanoušci HC Oceláři Třinec | Foto: Daniel Martínek

Dostat se do nové haly hokejového Třince bývá v této sezoně komplikované. Nejen efekt nového stadionu způsobil, že často, zvlášť při zápasech s atraktivními soupeři, se na běžného fanouška, který nemá permanentku, vstupenka nedostane.

„Je to těžké, je tu 4 tisíce permanentkářů, zbytek má smůlu,“ stěžuje si čtyřicetiletý fanoušek Ocelářů Rosťa z Návsí.

„Vloni bylo prodáno 2 tisíce permanentek, letos 3600. Když vezmeme, že mládež, VIP a sponzoři mají dalších tisíc míst, zbývá zhruba 600 míst do volného prodeje,“ vysvětluje tiskový mluvčí klubu Tomáš Želasko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Problém fanoušků Ocelářů Třinec s místy v nové hale zjistil reportér ČRo Radim Sajbot

Při pohledu do hlediště je ale jasné, že několik stovek sedaček zůstává neobsazeno. V Třinci totiž nejsou všichni majitelé permanentky srdcaři, kteří chodí na každý zápas. V rámci firemních benefitů si ji mohou pořídit i zaměstnanci místních železáren a jejich dceřiných společností.

„Sami jsme nečekali, že permanentkáři nebudou chodit tak, jak by měli. Vedení klubu pro ně připravuje možnost, aby na jednotlivé zápasy, na které nepůjdou, mohli své místo nabídnout zájemcům,“ představuje plán vedení Ocelářů mluvčí klubu.

Je otázkou, zda aukce vstupenek vyřeší všechny problémy. Fanoušek Rosťa sice permanentku má, komplikace nastane, když vezme na hokej svého syna. „Musím mu koupit poloviční vstupenku a není jisté, že bude sedět vedle mě,“ strachuje se fanoušek.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme