V nultém kole extraligy o body nešlo. V exhibici bavili Pavel Richter či Martin Dejdar

Za tónů písní kapely Tři sestry byla symbolicky zahájena hokejová extraliga. V exhibici v pražském Edenu se na ledě potkali nejen hudebníci a hokejisté, ale výstroj oblékli třeba i muži, které spíše znáte z hereckých rolí, třeba Martin Dejdar.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Společná fotka účastníků "nultého kola extraligy", exhibice v pražském Edenu

Společná fotka účastníků "nultého kola extraligy", exhibice v pražském Edenu | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

„Nemůžu si hrát na žádné nulté kolo extraligy, pro mě je to veliký zážitek. Hráči, kteří tu jsou, všichni hráli extraligu či NHL. Je to spíš zážitek než jakákoli ambice,“ vysvětlil Martin Dejdar, který ale rozbruslení exhibice pojal mazácky – bez helmy.

Na ledě se potkal s mnoha slavnými hokejisty, hůl si ale od žádného podepsat nenechal. „Já blbec jsem si koupil černou a na té to není vidět, takže mám smůlu,“ smál se herec a nadšený amatérský hokejista, který si podobnou roli vyzkoušel například i v seriálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exhibici před ostrým startem nejvyšší hokejové soutěže navštívil reportér ČRo František Kuna

V Edenu něco symbolicky začala nová sezona hokejové extraligy, zároveň tu ale definitivně skončila i exhibiční kariéra 61letého Pavla Richtera.

„Martinovi Dejdarovi jsem slíbil, že si po roce naposledy obuju brusle. Dnes je to naposled, co exhibici hraju. Občas si s nimi zajedu jako trenér nebo do sklípku na Moravu. Je mi 61 a je smutné, když někoho předjedete a za 3 metry je před vámi,“ svěřil se mistr světa z Prahy 1985.

Pavel Richter vhodil čestné bully, kterým zahájil nulté kolo extraligy a zároveň ukončil svá vystoupení na podobných exhibicích. A byl to také poslední v uvozovkách extraligový zápas, kde nešlo o výsledek.

Ostrý start čeká nejvyšší hokejovou soutěž dnes. Litvínovský mistr hostí v úvodním zápase Zlín, na led třineckých vicemistrů míří mužstvo Chomutova.

"Nulté kolo extraligy", exhibice v pražském Edenu | Foto: František Kuna

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme