V Pittsburghu zažil Palát debut v NHL. Nyní si tady zahraje i za reprezentaci

Už jsou to čtyři sezony, co Ondřej Palát odehrál svůj první zápas v NHL. A rád si na něj vzpomene i teď, kdy je v rámci přípravy na Světový pohár v Pittsburghu. Právě tam sbíral první zkušenosti, které ho časem dostaly do reprezentace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista Ondřej Palát

Hokejista Ondřej Palát | Foto: Richard Piskala | Zdroj: Český rozhlas

„Hraje se mi tady dobře, je to hala, ve které jsem odehrál svůj první zápas v NHL. Minulý rok jsme tady hráli sedmý zápas semifinále Stanley Cupu, takže se tady hraje dobře a těším se na to,“ říká Ondřej Palát.

Palátovi bylo lehce přes dvacet, když nastoupil poprvé do nejlepší ligy světa. Stadiony v NHL už viděl všechny, nejblíž má samozřejmě k tomu domácímu v Tampě, ale po příletu do Pittsburghu se přeci jen vzpomínky přihlásily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Palát v Pittsburghu odehrál svůj první duel v NHL. Nyní si tam zahraje i s reprezentací

„Teď jsem na to myslel, že jsem tady hrál první zápas. Je vždycky pěkné si na to vzpomenout, byl to zážitek. Z osobního hlediska to bylo dobré, ale myslím, že jsme prohráli,“ přibližuje Palát.

A protože jsou hokejisti v uvozovkách pořádní dobráci, Paláta si, jak se na nováčka sluší a patří, podali. A ještě dávno předtím, než padlo první vhazování.

„Prvním zážitkem bylo, že mě spoluhráči poslali na rozbruslení samotného. Řekli, že mám jít první, tak jsem tam skočil a udělal jsem dvě kolečka. Pak jsem se podíval a viděl jsem, že tam se mnou nikdo není. Byl to takový vtip na mladého. Občas se to dělá, udělali to při prvním zápase i Stamkosovi. Byla to docela sranda,“ vzpomíná český útočník

Nic podobného ale Paláta zítra v přípravě na Světový pohár proti Výběru Severní Ameriky určitě nečeká. Tohle už má každý reprezentant za sebou.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme