V Plzni zářili 'domácí' hokejisti. Kubalík si schoval puk po premiérovém gólu, Kovář se dočkal ovací

Rovných deset let uplynulo od chvíle, kdy se v Plzni naposledy hrálo reprezentační utkání hokejistů. Ve čtvrtek se český tým na západočeský led vrátil. A pro tamější fanoušky z toho byl nad očekávání povedený galavečer. Češi porazili Švédsko 6:3 a velký podíl na tom měli bývalí i současní hráči plzeňského celku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík dal proti Švédsku svůj premiérový gól v reprezentaci

Dominik Kubalík dal proti Švédsku svůj premiérový gól v reprezentaci | Zdroj: ČTK

Dominik Kubalík vsítil první reprezentační gól a teprve po utkání zjistil, že také jeho někdejší spoluhráč Jakub Jeřábek může slavit premiérovou trefu v českém dresu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Češi v Plzni zdolali Švédsko 6:3 a připsali si první body do Karjala Cupu

„Ani jsem to nevěděl, myslel jsem, že už gól dal,“ prohlásil Kubalík. I pro něj – stejně jako pro ostatní hokejisty – platí nepsaný zákon, že první puk vylovený ze soupeřovy sítě se stává vzácným exponátem v domácí sbírce hokejových trofejí.

„Dostal jsem ho už popsaný. Dám si ho mezi ostatní puky, s nimiž jsem dal první góly,“ těšil se Kubalík.

Gólu a ovací se dočkal také bývalý plzeňský útočník Jan Kovář, který září v Kontinentální lize, v dresu Magnitogorsku. „Jsem strašně rád za kluky, kteří měli premiéru. Myslím, že všichni hráli suprově a takový výsledek se Švédy se cení,“ podotkl Kovář.

Právě on se dočkal od zaplněných tribun nejvřelejšího přivítání. Královéhradecký obránce Stanislav Dietz to tušil už před svým prvním reprezentačním utkáním.

„Hraje v KHL, dělá tam body, vede tabulku střelců, takže je pochopitelné, že ho tady milují,“ řekl Dietz. Útočná formace dirigovaná právě Kovářem zařídila čtyři ze šesti českých gólů.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme