V přípravě nevstřelila česká hokejová dvacítka ani gól, na MS je situace jiná. Těší mě to, říká kouč Petr

Čeští hokejisté vedou základní skupinu juniorského mistrovství světa. Po vítězství nad Finskem 2:1 ale chtěli z duelu proti Švýcarsku získat více než pouze bod za porážku 3:4 v prodloužení. Národní tým od poloviny střetnutí prohrával a až v samotném závěru základní hrací doby vyrovnal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejová dvacítka proti Švýcarsku výhru neoslavila

Hokejová dvacítka proti Švýcarsku výhru neoslavila | Zdroj: ČTK

Bojovnosti a touhy po vítězství ve třetí třetině si trenér Jakub Petr vážil po utkání nejvíce. Českým juniorům se většinu zápasu nedařilo najít cestu skrz švýcarskou obranu, ale ani to je neodradilo.

„Do konce utkání zbývalo asi sedm minut a s klukama jsme se hecovali na střídačce s tím, že nepolevíme a že se nemáme na co šetřit,“ dokládá obránce Jakub Zbořil a souhlasí s ním i střelec dvou gólů Filip Chlapík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nohy nás sice trošku bolely, ale s tím se musí na takovém turnaji počítat,“ říká obránce hokejové dvacítky Jakub Zbořil

„Stmelili jsme se, jdeme stejnou vlnou. Máme stejný cíl a to je to hlavní,“ líčí Chlapík.

Právě Chlapíkova produktivita, stejně jako podíl na gólech Michaela Špačka a Jakuba Zbořila dělá radost trenéru Petrovi. V přípravě totiž Češi nedali ani jednu branku, ale na samotném turnaji se jim zatím daří.

„Už moji předchůdci kdysi říkali, že na těchto turnajích potřebujete osmi devítibodové hráče. Jsem rád, že se někteří začali pravidelně prosazovat a věřím, že si to přeneseme i do dalšího zápasu s Dánskem, abychom byli ve hře o první místo ve skupině,“ chválí si trenér Jakub Petr, který teď nechává své svěřence hlavně odpočívat. Oba zápasy totiž odehráli za méně než den.

„Není to moc, ale myslím, že jsme mladí a že jsme to docela zvládli. Nohy nás sice trošku bolely, ale s tím se musí na takovém turnaji počítat,“ vysvětluje Jakub Zbořil.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme