V reprezentaci dávám góly a v klubu ne, smál se autor vítězného nájezdu Svačina

Až samostatný nájezd rozhodl o tom, že čeští hokejisté i napodruhé udolali houževnaté Rusy. Hrdinou trestného střílení byl vítkovický Vladimír Svačina.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Svačina měl po vstřeleném gólu důvod k úsměvu

Vladimír Svačina měl po vstřeleném gólu důvod k úsměvu | Zdroj: ČTK

„Zachránila mě komerční přestávka. Fakt jsem doufal, že vůbec dojedu k bráně. Nakonec jsem udělal, co jsem chtěl,“ popisoval Vladimír Svačina moment z 56. minuty, kdy z trestného střílení po faulu na něj, rozhodl.

Ruského brankáře Šaryčenkova překonal povedenou kličkou do forhendu. Přitom v extralize to vítkovickému útočníkovi tolik nestřílí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimír Svačina je rád, že si premiérový gól v reprezentaci schoval na zápas s Ruskem

„Čekám kritiku z Vítkovic, tam jsem letos 0:5, takže asi budou stížnosti, že v reprezentaci dávám góly a v klubu ne,“ usmíval se Vladimír Svačina.

První branku v reprezentaci většinou hokejisté slaví kolem 20. roku věku. Svačina je výjimkou, na svoji premiérovou trefu musel dlouho počkat.

„Od šestnácti let. Je mi dvacet sedm, takže jsem čekal jen chvilku (smích). Myslím, že jsem si ho schoval na ten nejlepší čas. Jsme rádi, že jsme diváky nezklamali. Mladí Rusové jsou rychlí a kousali.“

Český národní tým tak i díky Svačinovi vyhrál nad Ruskem znovu v rámci dvojutkání, které se počítá do Euro Hockey Tour. Přes poměrně krátký čas na společný trénink mohl být tedy kouč Ružička spokojen.

Čeští hokejisté porazili Rusko i napodruhé. Rozhodl proměněný nájezd Svačiny

Číst článek

I tak jsou Češi poslední v rámci evropské série zápasů, ale do dalších týdnů a s blížícím se domácím světových šampionátem je tu dobrá zpráva nejen z ledu, ale i ze šatny.

„Jsem hodně rád za Martina Ručinského. Ukázal, že je pro nás neskutečný hráč, jak na ledě, tak v kabině. Ví určité věci a debata se zkušenějšími hráči je hodně důležitá, abychom hráli to, co nám sedí,“ vyzdvihuje Vladimír Růžička roli veterána Martina Ručinského.

František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme