V Torontu začalo uvádění nových členů do Síně slávy. Hašek se dočkal ovací vyprodaných tribun

Noční zápas hokejové NHL mezi Torontem Maple Leafs a Pittsburghem Penguins měl slavnostní úvod, před úvodním buly nastoupili na led noví členové Síně slávy a dočkali se ovací vyprodaných tribun. Mezi těmi, kterým publikum tleskalo, byl i Dominik Hašek, vůbec první Čech v Hockey Hall of Fame.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Miroslav Konvalina

Byť aktuální forma Maple Leafs není taková, jakou by si fandové představovali, publikum v Torontu hokej miluje a dává to najevo. I při vyhlašování těch, kteří rozšířili seznam členů tamní Síně slávy, se jen tleskalo.

Potlesku se postupně dočkali Rob Blake, Peter Forsberg, Mike Modano, Bill McCreary a také první Čech, který se stal členem Síně slávy, Dominik Hašek. Místní hlasatel ho připomněl jako muže, který při příchodu do zámoří udivil svým neortodoxním stylem a postupně dominoval v místě, které bylo do té doby vyhrazeno pouze zástupcům severoamerické hokejové školy - v brankovišti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vstup Dominika Haška do Síně slávy NHL sleduje přímo v Kanadě Tomáš Lörincz

Šest Vezinových trofejí, dvě Hart Memorial Trhopy, dvakrát Stanley Cup, olympijské zlato, spousta rekordů a mimo jiné i nejvíc zápasů, které kdy odchytal gólman z Evropy, to všechno jsou údaje, které patří ke jménu rodáka z Pardubic, Dominika Haška.

Slavnostní úvod zápasu si Hašek spolu s ostatními užíval. „Díval jsem se na kostku, kde pouštěli moje zákroky a góly kluků, to bylo hezké. Vím, že nám tleskali. Je to Toronto, Kanada. Jinde na světě se tohle nezažije,“ uvedl.

Po slávě na ledě se Dominik Hašek nezastavil. Oslovovali ho známí, kamarádi, fandové, novináři a tak nebylo ani moc času na sledování samotného zápasu, ve kterém Pittsburgh v Torontu vyhrál 2:1.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme