'V životě jsem nedal dva góly do prázdné brány.' Pirát Vondrka vyrovnal sérii hattrickem

Hokejový útočník Michal Vondrka má životní sezonu. Překonává své osobní střelecké rekordy a táhne chomutovské Piráty směrem k boji o titul. Ve čtvrtém utkání semifinále play-off zničil Liberec hattrickem, jeho tým vyhrál 5:3 a série je vyrovnaná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka

Michal Vondrka | Zdroj: ČTK

„Piráti jsou tým jednoho muže. Michala Vondrky, který hraje v životní formě a porazil nás sám,“ složil kompliment kapitánovi Pirátů liberecký trenér Filip Pešán.

Vondrka skóroval třikrát, z toho dvakrát do opuštěné klece Tygrů. Pojistil tak výhru Pirátu ve čtvrtém zápase 5:3 a vyrovnání semifinálové série.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pokud chtějí Bílí Tygři do finále, musí zastavit Michala Vondrku

„Teď se mi hraje dobře, ale nechci to zakřiknout. V životě jsem nedal dva góly do prázdné brány, ale jsem rád, že to tam padlo. 3 góly jsou krásné a jsem hrozně rád, že jsem mohl pomoct týmu,“ radoval se z vítězství Michal Vondrka.

Ten měl do této sezóny své střelecké maximum 18 gólů. Teď je na čísle 33. Není divu, že už se v počtech trochu ztrácí. „33 jo? To je číslo, já myslel, že je to 32.“

„Hokejky mám stejný, ale přišel Ivan (Huml). Hrozně si s ním rozumím i mimo led. Ví, kam mi to má dát. Já vím, kam to mám dát jemu. Je neskutečný dříč a připravil mi neskutečně gólů,“ děkuje Vondrka za svůj nový střelecký rekord svému spoluhráči Ivanu Humlovi.

Chomutovský kapitán nastřílel v semifinále Liberci už pět gólů a Bílý Tygři dumají, jak ho v dalším zápase zastavit.

Chomutov srovnal sérii s Libercem. Hattrickem přispěl kapitán Vondrka

Číst článek

„Nemyslím si, že řešením je na něj někoho nasadit, celkově musíme zlepšit přístup k tomu hráči. Vloni jsme vymazali Romana Červenku, letos jsme si tolik práce s Michalem Vondrkou nedali,“ upozorňuje kouč Filip Pešán.

Chomutov srovnal stav série na 2:2, hraje ve velké pohodě a cítí, že finále není nedostižnou metou. „Všichni si to uvědomujeme, nic není nemožné,“ vzhlíží k dalším zápasům střelec hattricku.

Pátým zápasem pokračuje semifinálová partie mezi hokejisty Chomutova a Liberce v pátek pod Ještědem.

David Kalvas, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme