Ve finále Světového poháru se proti sobě utkají i staří známí ze švýcarské ligy

Už jen pár hodin zbývá do startu prvního finále Světového poháru v hokeji. V dresu Kanady a Výběru Evropy proti sobě nastoupí hodně klubových spoluhráčů z NHL, ale jen někdo může zavzpomínat na společné působení v Evropě, třeba ve švýcarské lize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Streit z Týmu Evropy se snaží zastavit Johna Tavarese

Mark Streit z Týmu Evropy se snaží zastavit Johna Tavarese | Zdroj: Reuters

„Byl to skvělý zážitek hrát v Bernu během výluky. Ta liga mě překvapila, jakou má kvalitu,“ vzpomíná John Tavares, útočník Kanady, v NHL kapitán New York Islanders a během poslední výluky nejlepší ligy světa také hokejista švýcarského Bernu.

„Chodilo na nás někdy až 17 tisíc diváků a užil jsem si to v Bernu i mimo hokej. Mark Streit tam byl se mnou a byla to velká výhoda. Trochu mi tam otevřel oči, jak se také dá hrát," dodává s úsměvem Tavares, kterému pomohl domluvit angažmá v Bernu zmiňovaný Mark Streit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Chodilo na nás někdy až 17 tisíc diváků a užil jsem si to v Bernu i mimo hokej, vzpomíná hokejista John Tavares na angažmá ve Švýcarsku

„Bylo to pro nás něco nového, zvláštního, unikátního – zahrát si u mě doma, v mém mateřském klubu s někým z NHL. Kromě Johna Tavarese tam byl ještě Roman Josi, který tady hraje se mnou v Týmu Evropy. Fanoušky to tehdy strašně bavilo,“ líčí Mark Streit.

A bavilo je to pár měsíců, aby ne, když ligu doplnili třeba i Patrick Kane nebo Tyler Seguin. Trvalo to do ledna 2013, kdy se nakonec po vleklých dohadech o kolektivní smlouvě rozeběhla zkrácená sezona NHL. Pro Tavarese to byla životní zkušenost s hokejem v Evropě. Průvodce mu dělal právě Streit.

Výběru Evropy přejí fanoušci z Mexika i Asie. Máme podporu zbytku světa, myslí si Šatan

Číst článek

„Trochu jsem mu ukázal, jak to u nás ve Švýcarsku vypadá. Byli jsme se podívat v horách. Tehdy jsme si to opravdu užívali, máme na to oba skvělé vzpomínky,“ vypráví hráč Výběru Evropy.

Na Světovém poháru se Streit a Tavares postaví proti sobě podruhé na turnaji. Ve skupině Kanada vyhrála nad Výběrem Evropy a v prvním finále, které začne ve dvě hodiny po půlnoci středoevropského času, je opět favoritem.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme