Ve středu startuje hokejové play-off. Extraligový šéf Řezníček varuje před simulováním

Hokejisté čtyř extraligových týmů budou od středy bojovat o postup do čtvrtfinále play-off. Sériemi Plzně s Mladou Boleslaví a Vítkovic proti Pardubicím začnou boje o mistrovský titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Play-off bývá tradičně vyhecované. I letos se o tom znovu přesvědčí hráči Plzně a Vítkovic

Play-off bývá tradičně vyhecované. I letos se o tom znovu přesvědčí hráči Plzně a Vítkovic | Zdroj: ČTK

„Očekávám, že zápasy budou dramatické, budou tam střety, hra do těla,“ těší se na začátek play-off šéf extraligy Josef Řezníček a sám tuší, že všechny série ve vyřazovacích bojích, budou hodně náročné na rozhodčí.

Po 21. kole extraligy na ně naléhal, aby striktně dodržovali pravidla a netolerovali ani hraniční fauly. Teď Řezníček doufá, že u nastavené kvality zůstanou, aby play-off vyhrál skutečně ten nejlepší tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Řezníček a Tomáš Král si chválí přísnější posuzování faulů. Věří, že se nový trend osvědčí i v play-off

„Ve vyřazovací části se často dělají různé zpomalovací zákroky. Je důležité je postihovat, ne ale zase každé zakopnutí. Začíná se stávat, že hráči v novém přísnějším systému řeší jakýkoliv kontakt pádem na led,“ upozorňuje bývalý obránce.

Předseda svazu Tomáš Král si striktnější přístup rozhodčích také pochvaluje. „Hranice úzkostlivosti nesmí přesáhnout mez. Hráči a trenéři si na přísnější posuzovaní faulů už zvykli. Myslím, že změna byla ku prospěchu věci,“ soudí.

Série předkola play off jsou na tři vítězná utkání, ty další už na čtyři, takže z předkola se týmy dostanou k titulu za 15 vítězství, čtvrtfinalistům jich stačí 12.

Všechny týmy to musí stihnout maximálně do 23. dubna, na kdy je naplánované případné sedmé utkání finále, což zní jako šibeniční termín, když za pouhých sedm dní poté začíná mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Fanoušci si podle Krále mistrovství světa zlákat nenechají

„O termínové listině se bavíme pořád. Opravdu není kam se hnout. Musel by se změnit herní systém, a to už od předkol. Vše ovlivňuje i mezinárodní kalendář,“ připomíná Tomáš Král, že i když se tento rok budou opět hrát dvě čtvrtfinále v jeden den, nelze soutěž dohrát dříve.

Mezinárodní pravidla stanovují, že všechny jednotlivé soutěže musí skončit právě 23. dubna, ale v případě českého play-off by to mohlo být až příliš pozdě.

„Koncentrace diváků sice už bude jasně orientovaná na začátek mistrovství světa, ale myslím si, že divák reaguje spontánně. Fanoušci mužstev, která budou hrát finále, se budou absolutně soustředit na finále svých týmů. Ti, jejichž týmy budou ze soutěže venku, budou už vyhlížet mistrovství světa,“ nastiňuje svou představu Josef Řezníček.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme