Věděl jsem, že se hraje o hodinky, proto jsem se tolik snažil, žertoval po výhře nad Švýcary Francouz

Hokejový brankář Pavel Francouz bude na zápasy ve Švýcarsku vzpomínat v dobrém. 46 úspěšnými zákroky se výrazně podílel na výhře českého výběru, získal jistotu startu na mistrovství světa a domů si veze dárek. Pořadatelé ho totiž vyhlásili nejlepším hráčem českého týmu, za což byla odměna – luxusní hodinky. Hold mu utkání vzdávali také čeští fanoušci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz (uprostřed) byl vyhlášen nejlepším českým hráčem druhého utkání ve Švýcarsku

Pavel Francouz (uprostřed) byl vyhlášen nejlepším českým hráčem druhého utkání ve Švýcarsku | Zdroj: ČTK

V utkání byl Pavel Francouz jasně nejvýraznější postavou národního týmu. Švýcaři mnohdy kroutili hlavou nad tím, co všechno a jakým způsobem dokázal český gólman pochytat. On sám ale spíš vyzdvihl spoluhráče, kteří mu v defenzivě pomáhali.

„Co tam třeba předvedl Pepík Hrabal, dvakrát za sebou vyklekal střelu a potom Zamora před bránou výborně zblokoval střelu z voleje, což ho bolí určitě ještě teď,“ pochválil celý tým a jmenovitě Josefa Hrabala s Petrem Zámorským Pavel Francouz.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Pavel Francouz bude na zápasy ve Švýcarsku vzpomínat v dobrém. Vychytal českému výběru výhru, získal jistotu startu na MS a ještě si veze cenný dárek

Hráči ale měli jiný názor. Procentuální podíl Pavla Francouze na výhře se snažil vyjádřit autor první české branky Petr Holík. „Asi 99,9. Chytil asi deset jejich gólů, chytal famózně,“ zhodnotil Francouzův výkon. „Chytal neskutečný zápas a díky němu jsme vyhráli,“ doplnil Holíka střelec vítězného gólu Tomáš Vincour.

Výkon Pavla Francouze potěšil i trenéra Vladimíra Vůjtka a to až tak, že v rozhovoru prozradil to, co sám nechtěl. „On má nominaci jistou, takže… Teď jsem řekl něco, co jsem neměl říct. Samozřejmě trošku jsem se unáhlil, ale tak situace vypadá, že ti tři brankáři budou na mistrovství světa,“ řekl.

Pavel Francouz si ze Švýcarska veze jistotu startu na světovém šampionátu a jako bonus ještě dárek. Jako nejlepší hráč utkání dostal značkové švýcarské hodinky. „Věděl jsem, že se hraje o ty hodinky. Také proto jsem se tolik snažil,“ směje se Pavel Francouz.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme