Věřím, že to kluci zvládnou, říká bývalý gólman Litvínova Francouz o záchraně klubu v extralize

Přesně před rokem se hokejisté Litvínova připravovali na semifinále play off proti Brnu. Letos na konci března jako úřadující mistři extraligy stojí nad hrozbou baráže a navíc svůj osud ani nemají ve vlastních rukou. Je to pro Litvínov velký propad, který sleduje hrdina loňské finálové série Pavel Francouz. Tehdy nemohl tušit, co přijde.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci hokejového Litvínova

Fanoušci hokejového Litvínova | Zdroj: ČTK

Brankář Pavel Francouz byl vloni jednou z klíčových postav Litvínova při jeho cestě za mistrovským titulem. Jeho výkonů si tehdy nešlo nevšimnout, takže Francouz odešel do KHL, kde o něj byl velký zájem.

Odchod loňské gólmanské jedničky však nebyl jedinou ztrátou Litvínova před aktuálním ročníkem. Kariéru ukončil Martin Ručinský, zatímco další důležitý útočník Jakub Petružálek zmizel v Rusku. Litvínov tyto hráče nedokázal nahradit, takže nejspíš půjde do baráže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Francouz svým bývalým spoluhráčům v boji o udržení v extralize věří, zjistil reportér ČRo František Kuna

„Vidět tým v takové situaci samozřejmě není úplně veselé. Já ale klukům věřím a myslím si, že je i v kabině znát, že nikdo nechce dopustit to, aby Litvínov nebyl extraligový,“ doufá Pavel Francouz.

V uvozovkách jeho Litvínov má nyní před sebou poslední zápas play-out, aktuálně je na místě, které znamená baráž. Na Pardubice ztrácí jeden bod, a aby mistr nešel do baráže, musí Východočechy bodově přeskočit. Pardubice totiž mají lepší bilanci vzájemných zápasů. A Litvínov bude navíc bez opory, zraněného Viktora Hübla.

„Myslím, že je to velká komplikace, protože všichni viděli, kolik gólů Viktor dával. Je to velká škoda, ale jsou tam kluci, kteří ho dokáží nahradit. Ať už je to třeba Robin Hanzl, ale i jiní kluci, takže věřím, že to zmáknou i bez něj,“ říká Pavel Francouz, který může Litvínov na dálku sledovat dnes od 17 hodin na ledě Vítkovic.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme