Více volna a menší tlak. Martinu Brodeurovi hokej zatím nechybí

Hokejový gólman Martin Brodeur ukončil minulý týden oficiálně kariéru, už teď se ale zabydluje v roli funkcionáře a k vidění je v saku a kravatě na novinářských místech při zápasech NHL. Nástupcem v brance New Jersey Devils by se mohl stát jeho syn.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Brodeur se po skončení kariéry rychle přesunul do role funkcionáře St. Louis Blues

Martin Brodeur se po skončení kariéry rychle přesunul do role funkcionáře St. Louis Blues | Zdroj: Reuters

„Cítím se dobře. Je to úplně jiný styl života, líbí se mi to. Hokej jsem hrál hodně dlouho, teď je to něco úplně jiného. Poslední zápas jsem odehrál teprve před pár týdny, takže hokej - ta jeho podoba na ledě - mi zatím nechybí. Ale je fajn být dál jeho součástí. Prostě - trošku víc volna a menší tlak," říká Martin Brodeur.

Nyní pracuje pro St. Louis Blues. Na novinářské tribuně ho doprovázel nepříjemně vypadající kolega, připomínající spíš bodyguarda než spolupracovníka, ale sám bývalý gólman problém s rozhovorem neměl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Několik dní po skončení hokejové kariéry mluvil s Martinem Brodeurem reportré ČRo Tomáš Lörincz

A neměl ani problém s tím, aby zavzpomínal na léta strávená v New Jersey. Manažer Devils Lamoriello se nechal slyšet, že Brodeurův dres bude jednou určitě vyřazen.

„Draftovali mě v roce 1990, odehrál jsem tam jedenadvacet sezon. Devils jsou pro mě organizací, která je velmi důležitá, a jestli někdy pověsí můj dres pod strop Prudential Centra, bude to pro mě velká čest," přiznává 42letý dnes už bývalý hokejista.

Pastrňák se v NHL učí od spoluhráčů, prosazuje se svou bojovností

Číst článek

Do budoucna nevylučuje ani další spolupráci s klubem, ve kterém strávil kariéru. „Uvidíme. Teď je všechno pro mě nové, učím se, poznávám. Teď musím přemýšlet hlavně o tom, co bude dneska, co zítra. Ale bylo by hezké se jednou vrátit tam, kde jsem s velkým hokejem v NHL začínal," přemýšlí.

A třeba bude jednou funkcionařit v mužstvu, ve kterém bude chytat další Brodeur, v pořadí už třetí. Martinův syn Anthony je podle mnohých budoucí jedničkou Devils, talent na to prý určitě má.

„To nevím. Ale pracuje tvrdě. Letos hraje v lize v Quebecu, ale pořád je mladý, pořád se má ještě co učit. A to víte, že pro každýho tátu je krásné vidět, když jeho děti jdou v jeho stopách. Cestu do New Jersey má otevřenou a doufám, že pro to udělá všechno," věří brankářská legenda Martin Brodeur.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme