Vítězná série Kanady skončila. Přehrálo ji Finsko, Rusko uspělo proti Švédům

Hokejisté Finska zůstávají na světovém šampionátu v Rusku bez ztráty bodu. V bitvě jediných dvou dosud neporažených týmů si překvapivě hladce poradili s Kanadou, kterou zdolali 4:0 a do čtvrtfinále jdou z prvního místa. Rusové uhájili druhou příčku v tabulce skupiny A před Švédskem, porazili ho 4:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finští hokejisté vyhráli v základní skupině mistrovství světa všech sedm zápasů

Finští hokejisté vyhráli v základní skupině mistrovství světa všech sedm zápasů | Zdroj: ČTK

Finové utnuli šestnáctizápasovou vítěznou sérii Kanady na mistrovstvích světa.

Během druhé třetiny jí nasázeli tři branky, když se postupně trefili Tommi Kivistö, Leo Komarov a Mika Pyörälä. Na začátku třetí periody potvrdil jejich výhru 4:0 Jarno Koskiranta.

Byli to právě Seveřané, kdo na zámořský celek na světovém šampionátu naposledy vyzrál. Ve čtvrtfinále turnaje v roce 2014 v Bělorusku porazili Kanadu 3:2 a nakonec dokráčeli pro stříbrné medaile.

Letos se Finům ve čtvrtfinále postaví Dánové a Kanada, která v petrohradské skupině B skončila druhá, vyzve Švédsko.

Reprezentanti Tre kronor totiž v tabulce moskevské skupiny A nepřeskočí Rusko. Prohráli s ním 1:4. Domácí výběr vedl po polovině druhé třetiny už 4:0, na což Švédové nedokázali zareagovat. Zkraje třetí periody jen snížil Mattias Ekholm.

Mistrovství světa pokračuje čtvrtfinálovými souboji ve čtvrtek. V 15:15 vyzve Česko Spojené státy a Finsko narazí na Dánsko, večerní duely obstarají Rusko s Německem a Kanada se Švédskem.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:

Skupina A - Moskva:


Rusko - Švédsko 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Dadonov (Panarin, Šipačov), 18. Panarin (Šipačov, Marčenko), 22. Dacjuk (Zajcev), 30. Ljubimov (Mozjakin, Dacjuk) - 42. Ekholm (Larsson, Wennberg). Rozhodčí: Kubuš (SR), Rantala (Fin.) - Chartrand-Piche (Kan.), McIntyre (USA). Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 12 181.

Skupina B - Petrohrad:

Kanada - Finsko 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Kivistö (Rantanen), 37. L. Komarov (Mikael Granlund), 39. Pyörälä (Aho), 43. Koskiranta (Pyörälä). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Wehrli (Švýc.) - Lhotský (ČR), Ritter (USA). Vyloučení: 6:2. Bez využití. Diváci: 5890.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme