Vítězná série Třince skončila. Sparťané vědí, že si odvezli cenné tři body

Každá série jednou končí. Přesvědčili se o tom také extraligoví hokejisté Třince, kteří po osmi extraligových výhrách v řadě prohráli na svém ledě s pražskou Spartou 1:2. Ve šlágru kola sice diváci viděli jen tři góly, ale hrál se hokej, na který jsou fanoušci zvyklí z play-off.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince porazili Slavii a upevnili si první příčku v extralize

Hokejisté Třince porazili Slavii a upevnili si první příčku v extralize | Zdroj: ČTK

„Bylo to těžká a vyrovnaná bitva, bojovalo se o každý centimetr ledu. Delší dobu se trápíme s přesilovkami, což byl možná jeden z důvodů, proč jsme nezískali ani bod. Mrzí nás to, ale gratuluji soupeři k vítězství. Jedeme dál,“ postěžoval si trenér Ocelářů Jiří Kalous.

A měl pravdu, právě přesilovky totiž rozhodly. Při pěti hráčích na ledě nepadl ani jeden gól a ten první inkasovali domácí paradoxně ve své přesilovce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Extraligový šlágr se Spartou rozhodly přesilovky, ví třinecký kouč Jiří Kalous

„Každá výhra se počítá, zvláště v Třinci, kterému se hodně dařilo. Odvážíme si cenné vítězství,“ radoval se sparťanský útočník Lukáš Pech, který k triumfu pomohl jednou asistencí.

Sparta mohla po vybojované výhře 2:1 z páté příčky pomýšlet na posun v tabulce, ale ostatní týmy byly proti. Pardubice vystřídaly Litvínov na druhém místě po vítězství na jeho ledě.

Třinec zase tak smutný být nemusí. Po čtvrtině soutěže zaslouženě totiž extraligu vede a bude čekat, jak zareaguje Litvínov, který má dva zápasy k dobru a první místo tudíž na dosah.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme