Vítkovice mohou ve volnu přemýšlet nad posledními minutami zápasů

Opravdu jen výjimečně se od podzimu do jara povede extraligovým hokejistům mít v pátek volno. Hráči Vítkovic dnes mají to štěstí, a tak mohou přemýšlet o tom, jaké by to pro ně bylo báječné, kdyby se soutěžní utkání třeba jen o minutku nebo o dvě zkrátila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolejš (vlevo) zatím v brance Vítkovic zažívá hodně proher

Dolejš (vlevo) zatím v brance Vítkovic zažívá hodně proher | Zdroj: ČTK

„To by nám možná pomohlo. Nevím, jestli jsme letos dostali už pět gólů v poslední minutě. Přitom síly máme,“ procítěně přikyvuje útočník Vladimír Svačina.

Pokud se mužstvo ve vypjatých momentech začíná tak trochu bát samo sebe, musí za trenéra zaskočit i brankář a být pokud možno pro spoluhráče navigátorem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen vítkovického brankáře Dolejše se ptal Aleš Procházka

„Musím si na to troufnout, ale je znát, že v některých situacích nejsem tak zkušený, takže jim nepomůžu tak, jako zkušený brankář. Ale musím se o to snažit,“ připouští vítkovický gólman Daniel Dolejš, kterému je ovšem teprve dvacet let.

„Docela mě poslouchají,“ směje se. Když se mladý gólman zabydlí v sestavě extraligového týmu tak, jako se to povedlo právě vítkovickému Danielu Dolejšovi, může se tvářit optimisticky. Pokud ovšem nebere na vědomí, že jeho mužstvo zatím v extraligové tabulce paběrkuje.

„Když se rozchytá, tak je jedním z nejlepších brankářů v extralize. Je hodně pohyblivý, jeho sebevědomí je hodně důležité,“ říká na Dolejšovu adresu útočník Ondřej Roman. Poukázkou na sebedůvěru je asi pro gólmana také to, aby se netrápil častým prohlížením extraligové tabulky.

„Byly doby, kdy jsem se na ni díval častěji, když jsme byli nahoře, ale teď už radši ne,“ smutně se usmívá Dolejš.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme