Vondrka o svém gólu nevěděl, skóroval při prvním střídání na MS

Michal Vondrka dlouho čekal na to, než ho trenéři zapíšou na soupisku pro mistrovství světa. Dočkal se až těsně před včerejším duelem s Německem. Původně měl být celý zápas na střídačce, ale už v první třetině dostal od trenérů pokyn, že půjde na led. Prosadil se okamžitě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka přijímá gratulaci od Jana Koláře. V tu chvíli ale netušil, že je střelcem

Michal Vondrka přijímá gratulaci od Jana Koláře. V tu chvíli ale netušil, že je střelcem | Zdroj: ČTK

„Růža mi akorát zaklepal na rameno, že jdu na led. S první lajnou na levé křídlo. Ani jsem to neřešil, bylo to rychlé,“ popisoval Michal Vondrka.

Opravdu to bylo rychlé. Sparťanský útočník naskočil na led, po pár vteřinách dojel před branku soupeře a hned se mohl začít radovat ze svého prvního gólu na šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rychlého nástupu Michala Vondrky do šampionátu si všiml také reportér ČRo Petr Kadeřábek

„Jen jsem tam přijel a viděl, že Nakládal střílí. Vůbec jsem nevěděl, že mě to tečovalo, protože jejich obránce mě sekal do nohou. Byl to takový šťastný gól,“ vzpomíná na vyrovnávací branku Vondrka, který si po návratu na hráčskou lavici vyslechl hned několik gratulací.

Nechyběly ale ani naoko závistivé komentáře. „Dělal jsem si z něj srandu, že dal gól v prvním střídáním a já měl pět zápasů 0+0. Pak mi říkal, že jsem ho vyrovnal, jak jsem dal gól já, tak teď máme asi dostihy,“ usmíval se po utkání Petr Koukal.

I on si v duelu s Německem připsal také premiérovou trefu na šampionátu. S raketovým vstupem Michala Vondrky se to ale srovnávat nedá. Jeho zařazení do sestavy se navenek mohlo jevit jako geniální trenérský tah.

„Byla to trošku náhoda, ale důležitá. Myslím, že nás to trošku vrátilo do zápasu a od druhé třetiny se výkon zlepšil a hráli jsme poměrně slušně,“ všiml si kouč národního týmu Vladimír Růžička.

„Ale pořád děláme chyby, propadáme v útočném pásmu. Na to se musíme zaměřit, protože by nás to mohlo stát nějaký zápas, třeba čtvrtfinále,“ dívá se směrem k dalším zápasům trenér.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme