Vondrkův hattrick pomohl Chomutovu k vítězství nad vedoucím Třincem

Vedoucí Třinec podlehl Chomutovu 4:5 po nájezdech, přestože se hned v úvodu utkání dostal do dvoubrankového vedení. Domácí ale zareagovali a k vítězství výrazně pomohl hattrick Michala Vondrky, který si také v 21. kole Tipsport extraligy připsal vítězný nájezd. Brno doma nečekaně padlo s předposledními Pardubicemi 2:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Vondrka se v utkání proti Třinci prosadil hned třikrát (archivní foto)

Michal Vondrka se v utkání proti Třinci prosadil hned třikrát (archivní foto) | Foto: David Taneček | Zdroj: ČTK

Domácím hráčům se úplně nevydařil start, kdy inkasovali nejprve od Martina Adamského v přečíslení dva na jednoho a vzápětí se prosadil Milan Doudera. Na střelu do levého horního rohu brankář Tomáš Král nedosáhl.

Piráti dokázali snížit v úvodu druhé části, kdy se odražený kotouč dostal k Petrovi Koblasovi a ten se nemýlil. O chvíli později ho následoval Michal Vondrka a srovnal tak střelou mezi betony na 2:2. Třinec ale dokázal do konce třetiny znovu odskočit do dvoubrankového vedení zásluhou Jakuba Petružálka a Rastislava Špirka.

Karlovy Vary oplatily Boleslavi domácí prohru, Liberec vyhrál poosmé v řadě

Číst článek

Domácí se ale nevzdali a dvanáct minut před koncem vstřelil kontaktní branku Michal Poletín poté, co Šimon Hrubec odrazil dvě střely. Druhou branku v utkání dal Michal Vondrka a znovu tak srovnal skóre. Ani jednomu týmu se ale nepodařilo rozhodnout zápas v základní části, ani v prodloužení, a tak následovaly samostatné nájezdy. O vítěznou branku se postaral Vondrka hned v první sérii, jelikož další hráči neproměnili, a zkompletoval tak hattrick.

Poprvé v této sezóně ztratilo Brno na domácím ledě všechny tři body. Předposlední Pardubice porazily Kometu 2:3 a Třinec se tak dostal do čela. K vítězství značnou měrou pomohl brankář Brandon Maxwell a dvěma góly David Tomášek.

21. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 5:4 po sam. náj. (0:2, 2:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Koblasa (Poletín, Kämpf), 26. Vondrka (Tomica, Dlapa), 49. Poletín (Koblasa, Kämpf), 52. Vondrka, rozhodující nájezd Vondrka - 5. Adamský (Polanský, Irgl), 7. M. Doudera (Dravecký, Kreps), 30. J. Petružálek (Dravecký, Linhart), 33. Špirko. Rozhodčí: Pavlovič, Pěšina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 3061.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 28. J. Káňa II (Vincour, Trška), 60. Zaťovič (O. Němec, M. Erat) - 23. Tomášek (Bárta), 45. P. Sýkora (Schaus, Nahodil), 59. Tomášek (P. Sýkora, Schaus). Rozhodčí: Hradil, Šír - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).

PSG Zlín - HC Sparta Praha 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Cingel (Uher, J. Mikuš), 19. A. Kudrna (Švrček), 31. Pech (P. Vrána, J. Hlinka), 58. J. Hlinka (Kumstát, Pech). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hribik - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:7, navíc Gago - Piskáček oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 4134.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Štajnoch (Jarůšek, Džerinš) - 6. D. Sklenička (Hrnka, Koreis), 24. Pulpán (D. Kubalík, Kracík), 30. T. Svoboda (Kracík, D. Kubalík), 31. Vracovský (Kodýtek, Kvasnička). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Gerát, D. Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4102.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme