Voráček čtyřmi body režíroval vítězství, Pastrňák dotáhl Crosbyho na čele tabulky střelců

Útočník David Pastrňák zmírnil dvěma brankami porážku Bostonu s Coloradem na 2:4 a dotáhl se na čelo tabulky střelců NHL. To Jakub Voráček řídil vítězství Philadelphie 6:5 nad Edmontonem gólem a třemi asistencemi. Jeho spoluhráč Radko Gudas si připsal jednu gólovou přihrávku. Florida podlehla Pittsburghu 1:5, jedinou trefu Panterů zaznamenal Jaromír Jágr

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček přihrál Michaelu Rafflovi na rozhodující gól, střelec přijel poděkovat

Jakub Voráček přihrál Michaelu Rafflovi na rozhodující gól, střelec přijel poděkovat | Zdroj: Reuters

Letci mají skvělou formu. Vyhráli už 7 zápasů v řadě a posunuli se na 4. místo Východní konference. Proti Edmontonu to ale dlouho na sedmý vítězný korálek nevypadalo, Flyers dvakrát prohrávali o dva góly. První obrat se jim povedl ve druhé třetině. Na třetí gól během 72 vteřin přihrával Jakub Voráček Girouxovi.

Oilers se nevzdali a ve 45. minutě opět vedli o dva góly, tentokrát 5:3. Pak ale začal Jakub Voráček naplno úřadovat. V přesilové hře ranou z vrcholu kruhu snížil, pak s Radko Gudasem připravil vyrovnávací gól pro Girouxe a minutu a půl před koncem vyslal do úniku Michaela Raffla.

Philadelphia vyhrála 6:5 a Jakub Voráček byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V bodování NHL se posunul z 18. místa do první desítky, konkrétně na 6. místo. Na vedoucího Connora McDavida ztrácí 10 bodů.

Mezi střelci v NHL vedou Sidney Crosby a David Pastrňák. Český mladík přidal další dva zásahy, z posledních tří zápasů jich má pět a celkem 18. Boston ale prohrál s Coloradem 2:4.

20letý rodák z Havířova uprostřed zápasu vykřesal naději pro Bruins, když snížil z 0:3 na 2:3. První branku dal po sólu krátce poté, co opustil trestnou lavici, o 80 sekund později prostřelil gólmana Pickarda krátce po buly. „Celý rok je skvělý, dokáže skórovat z ničeho,“ chválí Pastrňáka jeho spoluhráče Brad Marchand.

Sidney Crosby dal svůj 18. gól v sezoně v úvodu zápasu Floridě a nastartoval vítězství 5:1. Jediný gól Panthers dal Jaromír Jágr po skvostné přihrávce Aleksandera Barkova mezi dva obránce. Jágr pak dal svůj 755. gól v NHL do odkryté branky.

NHL:
Boston - Colorado 2:4, NY Islanders - St. Louis 3:2, Philadelphia - Edmonton 6:5, Montreal - New Jersey 5:2, Florida - Pittsburgh 1:5, Winnipeg - NY Rangers 1:2, Dallas - Nashville 5:2, Arizona - Calgary 1:2 v prodl., Tampa Bay - Vancouver 1:5, zápas Los Angeles - Carolina se ještě hraje.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme