Voráček s Neuvirthem dotáhli v NHL Philadelphii k vítězství na ledě lídra z Washingtonu

Poslední kolo před Utkáním hvězd měla dnes na plánu zámořská hokejová NHL. Jediným bodujícím Čechem ve čtyřech utkáních byl Jakub Voráček, který v prodloužení vystřelil výhru Philadelphie na ledě Washingtonu. V brance hostů odchytal celé utkání Michal Neuvirth.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český hokejista Jakub Voráček střílí gól v prodloužení na ledě lídra NHL Washingtonu

Český hokejista Jakub Voráček střílí gól v prodloužení na ledě lídra NHL Washingtonu | Zdroj: Reuters

Až třináctá Philadelphie zavítala na led nejlepšího týmu NHL. Washington v čele s Alexandrem Ovečkinem a Jevgenijem Kuzněcovem měl ve Východní konferenci na druhou Floridu desetibodový náskok.

Flyers naopak měli v zádech tři zápasy bez výhry, ve kterých postupně padli s Torontem, Pittsburghem a Bostonem.

První chvíle Jakuba Voráčka přišla necelé tři minut před koncem druhé třetiny. Prudkou ranou těsně po vhazování překvapil nejen domácího brankáře Holtbyho, ale i diváky a komentátora zápasu. Ve třetí třetině zvládli domácí srovnat a zápas muselo rozhodnout prodloužení.

Vítězná branka Jakuba Voráčka:

V něm se krásnou individuální akcí blýsknul Voráček. Ve stylu Jaromíra Jágra s obráncem na zádech vybruslil zpoza branky a z otočky rozhodl utkání přesnou střelou do horního růžku.

Po právu byl český útočník vyhlášen první hvězdou duelu. V kanadském bodování českých hráčů už se Voráček dotáhl na dosud vedoucího Davida Krejčího z Bostonu.

Zámořskou soutěž čeká volný víkend. Alespoň pro 90 % hráčů. Ti nejlepší se sjedou do Nashvillu k Utkání hvězd. Mezi nimi by neměl chybět ani tahoun floridských Panterů Jaromír Jágr. Toho si fanoušci zvolili jako kapitána týmu Atlantické divize.

Výsledky NHL:

Tampa Bay - Toronto 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 5. Stamkos. Střely na branku: 29:30. Diváci: 19 092. Hvězdy zápasu: 1. Vasilevskij (Tampa Bay), 2. Bernier (Toronto), 3. Stamkos (Tampa Bay).

Washington - Philadelphia 3:4 v prodl. (0:2, 2:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 28. a 44. Burakovsky, 29. Bäckström - 38. a 61. Voráček, 5. B. Schenn, 12. White. Střely na branku: 30:32. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celé utkání, inkasoval tři branky z 30 střel a úspěšnost zásahů měl 90 procent. Diváci: 18 506. Hvězdy zápasu: 1. Voráček (Philadelphia), 2. Burakovsky, 3. Bäckström (oba Washington).

Calgary - Nashville 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky: 46. Giordano - 7. Ribeiro, 38. Weber. Střely na branku: 27:24. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: 1. Weber (Nashville), 2. Giordano (Calgary), 3. Hutton (Nashville).

Los Angeles - Colorado 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky: 10. Doughty, 19. Lewis, 36. King - 28. a 48. Landeskog, 21. Duchene, 51. MacKinnon. Střely na branku: 38:19. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Landeskog (Colorado), 2. Martinez (Los Angeles), 3. Söderberg (Colorado).

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme