Voráček v nájezdech dokonal obrat Flyers. Zacha a Šustr mají po dvou asistencích

Poprvé v sezoně NHL bodoval obránce Tampy Bay Andrej Šustr, při vysokém vítězství 7:3 v Torontu dvakrát asistoval, stejně jako Pavel Zacha v utkání New Jersey s Arizonou. Jakub Voráček dal poslední gól Philadelphie v samostatných nájezdech proti Buffalu, Flyers přitom prohrávali už 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrej Šustr

Andrej Šustr | Zdroj: Reuters

Po 40 minutách zápasu s Buffalem to s Philadelphií nevypadalo dobře. Zkušený Matt Moulson ve druhé třetině dvakrát překonal Michala Neuvirtha, zvýšil vedení Šavlí na 3:0 a vyhnal českého brankáře na střídačku.

Náhradník Mason pak už neinkasoval a sledoval, jak Flyers ve třetí třetině vyrovnali. Necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny poslal zápas do prodloužení a následných samostatných nájezdu Mark Streit.

Mason zlikvidoval i dva samostatné nájezdy Sabres, zatímco na domácí byli úspěšní Claude Giroux a Jakub Voráček. Poslední zástupce modrých už ani nemusel jezdit.

Andrej Šustr čekal na své první body do šestého zápasu, svůj dvoustý start v NHL ale oslavil rovnou dvěma zápisy do statistik. Uplynulo 80 sekund zápasu, když vystihl rozehrávku talentovaného Austona Matthewse tak, že našel spoluhráče Stevena Stamkose samotného před brankou.

Na druhý gól přihrál Šustr svému kapitánovi ještě do první přestávky. Zadovkou připravil střeleckou pozici a Stamkos ranou o tyč zvyšoval už na 3:0. V nejgólovějším nočním zápase nakonec Tampa zvítězila 7:3.

Arizona sice v New Jersey rychle vedla, jenže pak zápas otočila dvojice Taylor Hall, Pavel Zacha. Nejmladší Čech v NHL nejdřív vyhrál pro svého kolegu z útoku vhazování před vyrovnávacím gólem, po přestávce přihrávkou do jízdy asistoval u gólu na 2:1.

Coyotes ještě srovnali, když Martin Hanzal přihrával na gól na 3:3, jenže závěr utkání patřil Zajacovi v dresu Devils a New Jersey vyhrálo 5:3.

Povedený zápas odchytal Petr Mrázek v brance Detroitu, Red Wings vedli nad Carolinou po dvou třetinách 3:0, až pak českého brankáře překonali Staal a Rask po přihrávce Andreje Nestrašila. Při výhře 4:2 si Mrázek připsal 29 úspěšných zákroků.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme