Voráčkovi k formě pomohlo narození syna i Světový pohár. O malém Jakubovi už mluvil také s Jágrem

Aktuálně nejproduktivnější Čech v zámořské NHL má od začátku sezony nejen hokejové povinnosti. Jakub Voráček už totiž pár týdnů ve Philadelphii není jen s přítelkyní. Dostal nový životní impulz, když se mu narodil syn Jakub.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček gólem a dvěma asistencemi porazil Boston

Jakub Voráček gólem a dvěma asistencemi porazil Boston | Zdroj: Reuters

„Je to asi jeden z nejlepších životních zážitků. Těším se, až uvidím, jak roste,“ raduje se Jakub Voráček starší.

Malý Voráček se také jmenuje Jakub a zatím nemá rozum z toho, jak často a nepravidelně je tatínek pryč. Voráčkovi seniorovi teď budou cesty po stadionech soupeřů ubíhat pomaleji.

„Mám dobrou přítelkyni. První tři dny, když on brečel, se o něj postarala a mě nechala vyspat se,“ usmívá se novopečený tatínek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočník Philadelphie Jakub Voráček už si o otcovských povinnostech povídal i se svým krajanem Jaromírem Jágrem

Voráček jistě časem okusí i další otcovské povinnosti a možná už si o nich povídal před jedním ze zápasu NHL s jiným Kladeňákem Jaromírem Jágrem. „Pokecali jsme o dítěti a podobně. Známe se dlouho, vždycky je dobrý ho vidět,“ řekne Voráček krátce ke shledání s útočníkem Floridy.

Teď třeba i Jágr sleduje, jak jeho krajan v barvách Philadelphie válí. Voráček se jako nejproduktivnější Čech v soutěži drží kolem první desítky kanadského bodování, nakukuje do ní podobně jako jeho tým na pozice v play-off.

Mé sebevědomí je nyní hodně vysoko, hlásí po slušném vstupu do sezony Voráček

Číst článek

Právě od čerstvého otce Voráčka si Flyers hodně slibují. To ale není důvod, aby sedmadvacetiletý útočník v přípravě na sezonu něco měnil. „Vůbec. Poslední tři čtyři roky dělám všechno stejně. Myslím si, že jsem starší a tím mám větší sílu, takže se to ukazuje na ledě,“ domnívá se rodák z Kladna.

I díky narození syna je jeho sebevědomí na vysoké úrovni. Voráček se, jak sám přiznává, dobře cítí na ledě a je silný na puku. Teď jen doufá, že to vydrží celou sezonu.

Světový pohár mu pomohl

Před dalším ročníkem NHL byla kromě čekání na narození syna pro Voráčka novinkou ještě jedna věc – Světový pohár v Torontu. Český tým tam sice nepostoupil do play-off, ale v součtu s přípravnými zápasy to byl dobrý test před sezonou.

„Odehráli jsme šest zápasů na vysoký úrovni, a taky to bylo na začátku sezony vidět. Vlastně je to vidět i teď,“ dodává aktuálně nejproduktivnější český hokejista NHL, útočník Philadelphie a také otec stejnojmenného syna Jakub Voráček.

František Kuna, Jakub Knoll, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme