Vrána a Sedlák vstřelili první gól v NHL, Mrázek byl střídán

Hokejový útočník Jakub Vrána pomohl svým prvním gólem v NHL k výhře Washingtonu 4:1 v Buffalu a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Premiérový zásah zaznamenal v soutěži také Lukáš Sedlák, po jehož trefě byl brankář Petr Mrázek střídán. Český útočník si navíc ještě připsal asistenci u gólu v poslední minutě, kterým Columbus pečetil vítězství 4:1 v Detroitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gólman Detroitu Petr Mrázek

Gólman Detroitu Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

Vrána se gólově prosadil ve svém pátém startu v NHL, když si sjel v přesilové hře před branku a po skvěle načasované přihrávce Jevgenije Kuzněcova zvyšoval v polovině utkání na 2:0. Šlo o vítěznou trefu, protože Buffalo v 53. minutě jen snížilo a ve snaze o vyrovnání inkasovalo v závěru ještě dvakrát.

Sedlák pravidelně vede čtvrtou formaci Columbusu a má defenzivní úkoly, i proto se premiérové branky dočkal až ve 23. utkání v soutěži. Pomohl mu k ní také krajan Mrázek, který nechytil do lapačky lehkou střelu od levého hrazení a český útočník z dorážky pohotově zvyšoval náskok týmu na 3:1.

Mrázek byl po třetí inkasované brance střídán uzdraveným Jimmy Howardem, protože neměl čisté svědomí ani u druhé trefy. Ostravský rodák chtěl původně mimo své brankoviště ukrýt puk do lapačky, jenže si svůj záměr rozmyslel a puk rozehrál.

Kotouče se ale u mantinelu zmocnil hostující hráč David Savard a poslal ho před branku, kde byl úplně volný skórující Brandon Dubinsky. Český gólman kryl jen 14 střel a připsal si porážku téměř po měsíci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme