Vrbata přispěl gólem k výhře Vancouveru a byl vyhlášen hvězdou zápasu

Hokejový útočník Radim Vrbata vstřelil v úterním utkání NHL svůj čtrnáctý gól v sezoně a přispěl k výhře Vancouveru 3:1 na ledě San Jose. Třiatřicetiletý rodák z Mladé Boleslavi bodoval potřetí z posledních čtyř zápasů a byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Vrbata (vpravo) si polepšil na 11 gólů v letošní sezoně NHL

Radim Vrbata (vpravo) si polepšil na 11 gólů v letošní sezoně NHL | Zdroj: Reuters

Vrbata se prosadil ve 28. minutě, kdy náhradní gólman "Žraloků" Alex Stalock, který nastoupil poprvé od 11. prosince, nezkrotil lapačkou jeho střelu zápěstím z levého kruhu pro vhazování. Český kanonýr tak zvýšil vedení Canucks na 3:1 a uzavřel skóre večera, ve druhé polovině utkání už žádný gól nepadl.

Vrbata skóroval jen tři minuté poté, co domácí útočník Joe Thornton z trestného střílení snížil na 1:2. Střelecký účet zápasu otevřel už ve 4. minutě nováček v dresu Vancouveru Bo Horvat, ve stejné fázi druhé třetiny přidal druhou branku Jannik Hansen. San Jose si tak připsali první porážku na domácím ledě po sérii osmi výher a celkově prohráli už potřetí v řadě.

Čtvrté vítězství za sebou vybojovali hokejisté Montrealu, kteří uspěli 2:1 po nájezdech na ledě floridských Panthers a vyhoupli se do čela tabulky Východní konference.

Hlavním strůjcem vítězství byl brankář Dustin Tokarski, který dostal výjimečně přednost před tradiční oporou Canadiens Careym Pricem. Pětadvacetiletý gólman, jenž se objevil v brance po více než měsíční odmlce, pochytal 36 z 37 střel i všechny tři penalty a byl zvolen první hvězdou večera.

Černou šňůru devíti porážek přerušili hokejisté Edmontonu. V duelu s Los Angeles sice v posledních deseti minutách třetí třetiny přišli o dvoubrankový náskok, nakonec ale vybojovali výhru 3:2 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným střelcem v penaltové loterii byl ve čtvrté sérii David Perron.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme