Vstřelenou branku jako náplast na prohru neberu, říká po zápase s Finy Sekáč

Naposledy dal gól 22. října a teď se trefil za hokejovou reprezentaci. Útočník Jiří Sekáč ale ani tak prohru ve Finsku v rámci Euro Hockey Tour neodvrátil. V polovině zápasu vyrovnal na 1:1, ale jak se nakonec ukázalo, nakonec byl jediným střelcem českého týmu, který podlehl hráčům Suomi 1:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační útočník Jiří Sekáč

Reprezentační útočník Jiří Sekáč | Zdroj: ČTK

Dnes jste s Finy prohráli 1:4, ale Vás osobně může těšit alespoň vstřelený gól. Je to pro Vás malá náplast na prohru?

Takto to určitě neberu. Neodehráli jsme sice špatné utkání, ale naše lajna dostala tři branky a to je strašně moc gólů na jeden zápas. To se nesmí stávat, takže to náplast určitě není.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jiřím Sekáčem po zápase s Finskem mluvil reportér ČRo František Kuna

V porovnání se čtvrtkem poslali Finové do utkání možná o něco silnější tým. Bylo to na ledě znát?

Nemyslím si, protože to podle mého dneska bylo o něco pomalejší. Alespoň já si myslím, že to tak bylo. Možná to bylo tím, že jsem se už trošku srovnal s tím časem, takže to pro mě bylo o něco jednodušší než ten minulý zápas, ve kterém jsem byl ztracený. Nesmí se ale stát, abychom dostali tři góly. Na ten třetí gól jsem si sáhl, ale příště to musím zblokovat přímo.

Byli Finové lepší i v tom, že se tentokrát dostali vícekrát do gólových šancí? V Oulu se totiž nezdálo, že by měli tolik gólovek…

Nemyslím si, že by měli tolik gólovek. Oni spíš všechno cpali na bránu a potom se jim to tam odráželo a měli z toho šance. Takový je ale hokej, který se dnes hraje, musíte hodně střílet, a to jsme nedělali.

Čeští hokejisté podruhé v řadě Finy nezdolali. Prohráli s nimi 1:4

Číst článek

Když budeme hodnotit oba zápasy dohromady – jste spokojen alespoň s tou jednou výhrou, kterou z Finska vezete?

Člověk se na to musí dívat trošku v globále. Nemůžeme se koukat jen na tyhle dva zápasy. Určitě tam bylo hodně dobrých věcí, ale i několik špatných, na kterých musíme zapracovat a posunout se dál.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme