Vůjtkovi se hlásí posily z NHL. Přijedou Pastrňák či Plekanec, Pavelec neprošel prohlídkou

Po konci některých týmů v NHL to vypadalo, že bude mít kouč hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek k dispozici hodně posil ze zámoří. Nakonec se mu ale okruh hvězd z nejlepší ligy světa zužuje. Ze zdravotních důvodů nebude hrát Frolík. Z bostonské dvojice Davidů to pak vypadá jen na jednoho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec naskočil na MS rovnou do semifinále

Tomáš Plekanec naskočil na MS rovnou do semifinále | Foto: Český rozhlas

„Pastrňák přislíbil účast, u Krejčího jsou nějaké problémy,“ okomentoval situaci ohledně posil z Bostonu, který nepostoupil do play-off NHL, trenér národního týmu Vladimír Vůjtek.

Problémy u Davida Krejčího jsou nakonec dost velké, operace kyčle a tím pádem žádné mistrovství světa. Pastrňáka by mohli chtít ještě na farmu, ale Vůjtek má spíš pozitivní zprávy: „Zatím se o tom nemluví, ale měl by přijet.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimíru Vůjtkovi se rýsují zajímavé posily z NHL. Jejich jména zjistil reportér ČRo František Kuna

Mezi útočníky dorazí velká posila z Montrealu. „Tomáš Plekanec přislíbil už minulý týden, přiletí. Na zápasy s Finskem by ještě nebyl, pak se připojí,“ slibuje kouč.

Dorazit by měl i Jiří Sekáč, který ale letos v NHL odehrál pouze necelých 40 zápasů a patří mezi hráče, kteří ještě budou muset trenéra přesvědčit. Na výsledky prohlídky čeká i Martin Hanzal.

Už po víkendu se měl k týmu připojit brankář Winnipegu Ondřej Pavelec, ten ale nakonec nedorazí. Ve svém klubu totiž neprošel zdravotní prohlídkou. „Volali nám, že 4 hodiny seděl na prohlídce a přesvědčili ho, že koleno má špatné a nevydrželo by pětitýdenní zátěž."

„Varianta není. Variantou jsou tři gólmani, které máme tady. Budeme čekat a uvidíme, jak se vyvine situace v NHL," dodává šéf české střídačky. V kádru má aktuálně Pavla Francouze, Jakuba Kováře a Dominika Furcha. V kádrech pro play-off NHL jsou Petr Mrázek v Detroitu, Michal Neuvirth ve Philadelphii a Marek Mazanec v Nashvillu.

„Z obránců chce jet Jordán, ale čeká na pas pro dceru. Bez něj nemůže odjet. Zbyněk Michálek odmítl z rodinných důvodů,“ pokračuje ve výčtu Vůjtek.

Z Calgary by mohl dorazit Jakub Nakládal. „Půjde na výstupní prohlídku, nehrál poslední zápas. Má nějaký problém s nohou, dostal pukem dvakrát do stejného místa. Víc budeme vědět zítra,“ vysvětluje trenér.

O Stanley Cup bude hrát 18 Čechů, v základní části byl nejlepší Jágr

Číst článek

V NHL má Vůjtek stále ještě dost hráčů, třeba v prvním kole proti sobě bude hrát Mrázkův Detroit proti Tampě s Šustrem a Palátem. Jsou ale i jiné série, kde bude na místě si počkat.

„První kolo může skončit 25. nebo 27. dubna. Je dost času, aby mohli přijet a zařadit se do týmu. Vzali bychom všechny, co budou volní,“ věří Vůjtek. V 16 týmech, které hrají o Stanley Cup je 18 Čechů.

Ještě bez posil z NHL dnes odletí národní tým ke dvěma přípravným zápasům do Švýcarska, kde ve středu a v pátek odehrají dva zápasy Euro Hockey Challenge. Následně je čekají dva zápasy ve Finsku a dva se Švédskem. Generálkou na MS bude zápas s Kanadou 3. května.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme