Výběr Evropy slavil nadvakrát. Rozhodující gól semifinále zkoumal videorozhodčí

Hokejisté Slovenska, Norska, Německa a třeba také Francie jsou ve finále Světového poháru. Výběr Evropy totiž porazil Švédy 3:2 v prodloužení a mohl začít slavit. Rozhodující gól sice nechali soupeři přezkoumat, hráči osmi států ale věřili, že o vítěznou trefu Slováka Tatara nepřijdou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotovo. Tomáš Tatar (vpravo) slaví uznání svého rozhodujícího gólu

Hotovo. Tomáš Tatar (vpravo) slaví uznání svého rozhodujícího gólu | Zdroj: Reuters

Ještě jeden týden, přejí si hokejisté Výběru Evropy. Podceňovaný tým na Světovém poháru postoupil až do finále. Švédy porazil 3:2 díky gólu v prodloužení. Před jeho uznání ale přišla chvilka nejistoty, branku zkoumal videorozhodčí.

„Byly to obrovské emoce. Všichni jsme naskákali na led a začali se radovat. Všechno nám bylo jedno. Pak jsme na obrazovce viděli, že se puk odrazil od brusle nechtěně. Věřil jsem, že to musí být gól,“ přiznává Marián Hossa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výběr Evropy patřil k největším outsiderům Světového poháru. Teď ho čeká finálová minisérie

Střelec Tatar byl asi nejklidnější, naopak celou situaci sledoval přes celé kluziště brankář Jaroslav Halák. „Kdyby gól neuznali, tak bychom byli hodně zaskočení. Naštěstí to tam padlo a zůstalo to tak.“

Nakonec mohl Výběr Evropy slavit, žádost o přezkoumání videem už byla jen marným pokusem švédské střídačky, jestli se náhodou nepovede odvrátit konec na turnaji.

Stejně jako to zkoušel během prvního inkasovaného gólu Výběr Evropy a myšlenka na to, aby gól neplatil, byla stejně naivní. Ten podstatnější gól v prodloužení také platil a evropský tým je ve finále.

Slovák Tatar zajistil Výběru Evropy účast ve finále Světového poháru

Číst článek

„Je to příjemný pocit. Nikdo nám nedával šanci a teď jsme ve finále. Možná nás začnou brát vážněji. Teď je před námi další soupeř, ten nejsilnější. Pokusíme se dojít až na první místo,“ říká Andrej Sekera, který s Výběrem Evropy postoupil do finále Světového poháru, kde už čeká domácí Kanada.

Oba mužstva už se jednou utkala v základní skupině. Jaroslav Halák sice předvedl 42 zákroků, přesto čtyřikrát inkasoval a domácí vyhráli 4:1.

O titul se mezi Kanadou a Výběrem Evropy bude hrát na dva vítězné zápasy, ten první proběhne v noci ze středy na čtvrtek, druhý o dva dny později.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme