Výběr Severní Ameriky má čtyři silné lajny, říká před poslední přípravou na SP Fischer

Tým Severní Ameriky do 23 let může být na Světovém poháru v hokeji černým koněm turnaje. Že jsou hráči mladí a rychlí, to je jasné. S dalšími poznatky ale přišel před dnešním vzájemným zápasem skaut Jiří Fischer, který se připojil k národnímu týmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace se utká s Výběrem Severní Ameriky hráčů do 23 let

Česká reprezentace se utká s Výběrem Severní Ameriky hráčů do 23 let | Zdroj: ČTK

„Většinou jsou to ofenzivnější hráči. Třeba Coutulier je jedním z mála, co hraje obousměrný hokej,“ říká Jiří Fischer.

Jméno útočníka Philadelphie vybral Jiří Fischer namátkou. Sestava je plná jedniček draftu z minulých sezon, plná jmen, která už ve velmi nízkém věku znamenají pro své kluby NHL doslova poklad.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsou fyzicky lehčí, ale výškově jsou na tom skoro stejně, říká o hráčích Výběru Severní Ameriky Jiří Fischer

„Ať je to Gaudreau, Matthews, McDavid… Larkin měl minulý rok v Detoritu nejvíce gólů a jako jediný hráč jel na All Stars, přesto první zápas té čtyřiadvacítky (Výběru Severní Ameriky, pozn. red) seděl. Pak naskočil do druhého zápasu a ve čtvrté lajně dal dva góly. Síla těch čtyř lajn je veliká,“ upozorňuje skaut českého výběru.

Možná budou mladí Severoameričané zranitelnější v obraně, tedy pokud budou muset takové problémy vůbec řešit. Hlavní hvězdy nejsou na podobné úkoly podle Fischera moc zvyklé.

„V týmech, co ti kluci hrají, tak většinou nehrají na pozicích prvního oslabení, blokování střel a důležité defenzivní momenty, protože jsou ohromně talentovaní, rychlí a mladí,“ všímá si Fischer.

Dřív se v Pensylvánii fandilo hokejistům z Česka. Tentokrát diváci poženou severoamerické mladíky

Číst článek

S mládím přichází ještě jedna dost zásadní věc, která může mít zásadní vliv na pohyb na kluzišti. Zatím se o tom moc nemluvilo, ale stačí se na jednotlivé hráče, hlavně útočníky, prostě jen podívat.

„Jsou fyzicky lehčí, ale výškově jsou na tom skoro stejně. Nemají ani jednoho útočníka, který by měl více než 215 liber, takže mají ohromný pohyb na ledě,“ porovnává bývalý vynikající obránce.

Oněch 215 liber je plus minus 100 kilogramů. Podobnou váhou se v českém týmu pyšní třeba útočníci Michálek a Hanzal. Zápas mezi Českem a Výběrem Severní ameriky hráčů do 23 let začíná ve středu ve 21.30 středoevropského času.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme