Výběru Evropy přejí fanoušci z Mexika i Asie. Máme podporu zbytku světa, myslí si Šatan

Hokej není populární jen v zemích, které ho hrají na vysoké úrovni. Výběru Evropy totiž chodí gratulace k postupu do finále Světového poháru i z hokejově exotických zemí – kupříkladu z Asie či Mexika. Příjemně to překvapilo generálního manažera týmu a bývalého slovenského hokejistu Miroslava Šatana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hotovo. Tomáš Tatar (vpravo) slaví uznání svého rozhodujícího gólu

Hotovo. Tomáš Tatar (vpravo) slaví uznání svého rozhodujícího gólu | Zdroj: Reuters

„Prezident Franz Reindl nám říkal, že dostával smsky od funkcionářů z Mexika či některých malých zemí Asie, u nichž si člověk není jistý, že se tam hokej hraje,“ divil se Šatan.

V Mexiku se hokej hraje. Reprezentaci z amerického kontinentu patří aktuálně 33. místo světového žebříčku a letos se tam hrálo mistrovství světa divize II. B, kam třeba na zápas Severní Koreje – když už Šatan zmínil Asii – přišlo proti Izraeli dvacet diváků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podpory od hokejových trpaslíků si všimli nejen zástupci Výběru Evropy, ale i hráči včetně německého útočníka Leona Dreiseitla

I tak se v Mexiku během turnaje v Torontu pouštějí televize a fandí se evropskému týmu. „Zatím jsme překvapení turnaje a něco, co nesymbolizuje hokejové velmoce, které pravidelně vyhrávají. Myslím si, že máme podporu zbytku celého hokejového světa,“ řekl Šatan.

Stejný názor má i německý útočník Týmu Evropy Leon Dreiseitl, který bude chtít ve finále proti Kanadě potěšit nejen svůj kontinent, ale i asijské země nebo třeba právě fanoušky z Mexika.

„Jo, samozřejmě to potěší. A vlastně o to víc, že Mexiko nepatří mezi světovou elitu. Já vlastně ani nevím, kam patří. Ale hezky se to poslouchá, to ano. Je to jeden z dalších důvodů, proč má náš tým smysl,“ podotkl Dreiseitl.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme